Следвайте ни

Къде могат да гласуват българите в чужбина на 4 април

viber icon

Вече са налични заповедите за образуване на избирателни секции в чужбина и техните адреси, както и списъците на българите, заявили желание да гласуват зад граница. Тази информация е достъпна на сайта на МВнР.

Българските граждани в чужбина ще могат да гласуват в 69 държави в 465 избирателни секции на изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г.

Сънародниците ни могат да се информират за местата на гласуване по държави на:

•          Централния сайт на МВнР, в рубриката „Избори“, на следния линк: https://www.mfa.bg/bg/izbori-2021

•          На сайта на всяко дипломатическо представителство, в секция „Избори за НС 2021“

Припомняме, че най-много избирателни секции ще бъдат разкрити в Германия – 69. Към момента 7 от тях са под условие, като се очаква разрешение от местните власти. Предвид режима и практиката на германските власти за разрешаване на секции извън дипломатически и консулски представителства само в порядъка на изключенията, даването на съгласие за такъв голям брой секции е безпрецедентно.

В Испания ще бъдат разкрити 53 секции, в Италия – 25, в Гърция – 20, във Франция – 18, в Австрия – 17, в Канада – 13, в Белгия – 11.  Във Великобритания, САЩ и Турция избирателните секции ще бъдат по 35, какъвто е максималният брой, допустим от Избирателния кодекс за разкриване на секции извън държавите-членки на Европейския съюз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?