Следвайте ни

Излъга ли Слави за премиера? Отговорът на "Марица"

viber icon

Смени ли Слави Трифонов кандидат-премиера в последния час? Всички смятаха, че ще е юристът Петър Илиев. При Румен Радев обаче изненадващо се появи бизнесменът Пламен Николов и това даде повод за спекулация.

Илиев имал куп спорни момента в биографията си, вързан е с БСП, НДСВ, майката на Делян Пеевски, кой ли не. И Слави се уплашил. Като изкарал в последния момент икономиста. Тази версия тръгна масово сред обществото.

Всички В ИТН обаче отсякоха, че Николов е тяхна кандидатура от две седмици насам. И се аргументираха, че от тях никога не е излизало име.

Каква все пак е истината през очите на репортера на "Марица". Хронологията.

Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев и веднага се завъртяха куп имена. От служебния министър Кирил Петков, през Меглена Кунева и Антония Първанова, до Петър Илиев.

Като всяка медия и "Марица" пробва да разбере името на новия (евентуален премиер), както първи направихме със Стефан Янев. Висш източник от обкръжението на Слави ни предупреди да не гадаем по съобщените в медиите имена, защото се готви изненада.

"Не е жена", отсече човекът ни по повод имената на Меглена Кунева и Първанова. "Категорично не е и плешив", добави загадъчно той, запитан за Петър Илиев.

И държеше на последното, дори когато Петър Илиев беше потвърден от всякакви източници на други колеги (нищо лошо към тази великолепна част от мъжкото население без коса, чийто флагман у нас беше покойният великан Николай Колев - Мимчана).

Това е фактологията през очите на репортера ни. И според нея Слави не лъже. Затова и не лансирахме нито веднъж Илиев като своя версия.

Дали Слави и Компания са пуснали нарочно Петър Илиев в пространството като "тенекиено зайче", дали от другите партии на протеста нещо не са разбрали. Или има нещо друго? 

Не знаем. Просто вадим фактологията, с която разполагаме. Така или иначе, истината ще излезе скоро наяве.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Киро

Киро

03.08.2021 | 12:16

Той излъга, още седмица преди 11.07, след като обяви, че няма да води разговори с БСП, ДПС, а направи точно обратно та дори и ще управляват заедно с БСП, ако на това не му се казва лъжа или измяна спрямо гласоподаватели на ИТН.

Отговори
1 0
Пепо

Пепо

31.07.2021 | 22:46

Много е самоувен този господин! Не го харесвам!

Отговори
4 1
Пляс, пляс, пляк

Пляс, пляс, пляк

31.07.2021 | 22:21

ДС продукта Палячо няма време за лъжи, зает е деца да гледа. Специфичен му е подбора, специфични като него. Изправи се и седни, и другите в ОФ проекта подобно специфични превключиха протеста, тежко му който им повярвал. Ни Гешев ще си тръгне, ни Борисов ще разследват, ДС шоуто ще продължи беззъбо

Отговори
5 1
Шнорхел

Шнорхел

31.07.2021 | 21:47

Слафчо е продавал мартеници, а тоя прибори за духане.

Отговори
6 1
Мамицата ви чифутска

Мамицата ви чифутска

31.07.2021 | 21:41

Тва мръсни ми чифути за работника хамалин лично дотърчахте до централата на МОСАД или от филияла им във Фашистонг ви го донесоха А сега за сега лапайте шнорхелите и съ потапяйте на дълбоко И на ващте господари кажете че България ще се управлява от общи работници носачи на шнорхели и плавници абаджий и кундурджий и касапи Българи но никога от чифути Повтарям НИКОГА ОТ ЧИФУТИ ако ще не с дюлгерска количка а с три ТИР а да мъкнат дипломи Чифут никога няма да получи бюро и чекмедже Докато съществува България Имате една единствена опция ако искате да живеете на тази Свещена земя територия Държава България да грабнете мотиките Бюрата и чекмеджетата забравете Те се полагат на чедата Български а не чифутски Ясно е като бял ден че трудно ще ви откъснем от тези благинки от тази нянка която сте засмукали като кърлежи Но ще стане

Отговори
3 2
https://afera.bg/тази-страна-е-пълен-мики-маус-тук-норма

https://afera.bg/тази-страна-е-пълен-мики-маус-тук-норма

31.07.2021 | 20:59

КОЙ е Пламен Николов? Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища. Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от българи). „Прочутата“ американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г. Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432). Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес – Джон Артър Микс. Американската фирма, довтасала у нас, си има и български съдружник в това американско поделение – значително по-голямата фирма „Делфина” ООД, която се занимава с текстил и шивачество. Кандидат-премиерът е на граждански договор в компанията ( грубо нарушение – депутатите нямат право на занимания с бизнес). На фона на фактите изявлението му по телевизията, че „аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти” е меко казано, пресилено. Твърди се, че е доктор в/на науките, но в родния български регистър името му не присъства. Това е възможно, ако от една страна не е легализирал получена в чужбина научна степен у нас, а от друга страна не е недопустимо и да е гола хвалба, както и че е възможно да е елементарно проектче на „Козяк“, целенасочено изпратено в едно шоу да се цани за политик преди три години след предварително обучение зад океана….

Отговори
9 1
Кибаров

Кибаров

31.07.2021 | 21:08

И кво излиза сега този не е Пламен а Сламен

Отговори
6 1
Чалгар

Чалгар

31.07.2021 | 19:32

егати как ни изработиха Славчо се оказа техен човек

Отговори
10 3
3,14

3,14

31.07.2021 | 19:02

Този нов премиер,заедно с шоумена,лъжат повече от Боко!Николов не е бизнесмен,а обикновен продавач-консултант!ТЪРСИ СЕ ЕДИН ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН ЗА МИНИСТЪР_ПРЕДСЕДАТЕЛ!

Отговори
19 4
Шпека

Шпека

31.07.2021 | 19:08

Пуми ти познаваш ли го?

Отговори
4 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?