1553
Следвайте ни

Изборите започнаха! Гласува Нова Зеландия, идва ред на Австралия

viber icon

Започна изборният ден в чужбина, съобщи МВнР. Точно в 20:00 часа българско време тази вечер (7:00 ч. местно време на 14 ноември 2021 г.) избирателната секция в Крайстчърч в Нова Зеландия отвори врати за българските граждани, които желаят да гласуват в изборите за президент, вицепрезидент и за Народно събрание.

 
Това е първата секция зад граница, в която започна изборният ден. Два часа след Нова Зеландия започва и гласуването в Австралия.

Втората избирателна секция в Нова Зеландия – в Окланд, не можа да започне работа, след като по-рано през деня българско време посолството ни в Австралия и членовете на СИК-Окланд бяха уведомени, че заради влошената пандемична обстановка в града местните власти оттеглят даденото съгласие за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г.

Сънародниците ни зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 750 секции в 68 държави. Най-голям е броят на избирателните секции във Великобритания - 132 секции, Турция – 126, Германия – 82, Испания – 69, САЩ - 55 секции, Гърция – 26.

Българските граждани могат да гласуват в различни краища на света – от Осака в Япония до Сан Франциско в САЩ, от Буенос Айрес в Аржентина до Трьомсьо в Норвегия, през Абуджа в Нигерия. За тези избори за първи път се разкрива избирателна секция и в Бахрейн.

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, където изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.

Адресите на избирателните секции са публикувани на сайта на МВнР на следния линк: https://mfa.bg/bg/3715 , а списъците за гласуване извън страната на: https://mfa.bg/bg/3714.

Министерството на външните работи изразява още веднъж благодарности към българските общности в чужбина, които се включиха и оказаха помощ за подготовката и организацията на вота зад граница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

13.11.2021 | 23:55

НА МЕН, НЯМА ДА МИ ЛИПСВАТЕ. ДА СИ ЗНАЕТЕ :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

13.11.2021 | 23:54

ДНЕС Е ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ. ТА ПОРАЗМИШЛЯВАЙТЕ ВЪРХУ ТАЗИ ОФЕРТА :) express. co. uk/ news/uk/1520862/ dog-news-dog-dumped-field-north-yorkshire-rspca-animal-cruelty

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?