Следвайте ни

Иван Петков-Бебето е острието на БСП срещу корупцията в Пловдив

viber icon

Иван Петков, познат в Пловдив с прякора Бебето и с това, че изгражда антикорупционен щит срещу едни от най-големите злоупотреби в града, ще е трети в листата на БСП. В последните години Петков се превърна във водещо лице на партията в местния общинския съвет. Там той е съветникът с най-много питания и със сигурност най-острият критик срещу управлението на Иван Тотев.


Петков беше от малцината, които проведоха битка срещу откупуването на терена до пощата от фирма „Младост Алфа“, за който общината дава завишената цена от 5 200 000 лв., при положение, че преди години теренът е продаден за милион и двеста хиляди. Бебето бе и от яростните критици на прехвърлянето на акциите на Международен панаир Пловдив. Въпреки, че председател на БСП бе Георги Гергов и в трите сесии, когато се гласуваха решенията за панаира, Петков бе против предложението да се дарят на общината и по този начин да се изкупи изцяло панаира от бизнесмена.


Петков има и серия от разкрити злоупотреби в предаването на Сашо Диков. Там той разказа за злоупотребата с европейски средства за „Транспортния проект“ на Пловдив, който предвиждаше автобусите да функционират без кондукторното таксуване, но това все още не се случва. Не се случва и друго, на което Петков редовно обръща внимание - табелите, съобщаващи на гражданите за пристигащите автобуси, са не достатъчно информативни или нерабощи. Бебето е от откритите критици на закупуването от брата на Тотев на бившия терен на бирената фабрика „Каменица“. Петков разказа и за неприключените проекти за Пловдив 2019, с които общината печели избора за Европейска столица на културата.


Откъде идва прякорът му Бебето? Даден му е, защото е най-малкото, трето дете в семейството. Роден и израснал в Пловдив. Любопитно е, че майка му е словачка, състудентка на баща му в тогавашна Чехословакия и си идва през 1982 година с него в България. И досега живеят в Града под тепетата. Петков е половин българин, половин словак. И цял пловдивчанин.
Финансист по образование и познава проблемите на града в дълбочина. Познават го като почтен човек с гражданска кауза - беше избран като общински съветник в Пловдивският общински съвет (2015-2019) с преференции от гражданите на Пловдив.


Петков е и част от голямото обновление на Нинова в партията. Тя заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и спази обещанието за нови и силни кадри там. С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство. От БСП залагат на Петков, защото той последователно се изправя срещу модела Тотев-Гергов в града под тепетата и е от знаковите нови лица на социалистите.


Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (21)

Техноимпексова

Техноимпексова

27.02.2021 | 10:24

Много ги усложнявате нещата с бебето. Пък и тази измислена биография. Момчето си е тъпичко. Вижте му работните места. Ако наистина се бори с корупцията, утре ще трябва да тръгне и срещу Нинова. В момента бебока е удобната изтривалка. Като пита за панаира, ще трябва да пита и за Техноимпекс, и за много други. Вярвате ли? Аз не. А как намирате Минка Сърнешка? Тъпа като себе си. Това ли ще избираме за Пловдив? Едва ли.

Отговори
3 0
Г. Кирков

Г. Кирков

27.02.2021 | 10:10

Интересни хора сте. Нали ви казах, нещата са елементарни. Няма принципи, няма морал, няма идеология. Просто имаше битка между две банди: бандата на Нинова и бандата на Гергов. Общото между тях е, че нито едните стават за нещо, нито другите. Естественият и силен актив на БСП в Пловдив, беше изтласкан от агресивната посредственост на двете банди бавно и поетапно през последните години. Е, сега спечели бандата на Нинова. Бандата на Гергов плаче и ближе рани. Но нали представители и на двете банди съзнавате колко одиозно и комично е да замените Теодора с Бебето. Не врат, ами шия. Та те са един дол дренки. Млади маргинали, без сериозно образование и никакъв реален трудов стаж, с по 200 думи в речника. И затова ли се сбихте. И това в град като Пловдив. Докъде докарахте нещата, БСП в Пловдив да не може да промотира и излъчи един реален и нормален човек да българския парламент. Дъно, дъно, дъно е това, от което излизане скоро не се очаква.

Отговори
2 0
Минка

Минка

26.02.2021 | 19:43

Плачат тези които са свързани с Гергов. Късно е просто сбърках те влака. На Ангел Иванов благодарим. Той е ..... но работлив.

Отговори
2 0
ехо

ехо

26.02.2021 | 20:57

Минке да знаеш проституцията не е сив сектор, освен ако неси работила в него, а ти си.

Отговори
2 1
Катлийн Уинзор

Катлийн Уинзор

26.02.2021 | 19:39

Нинова ще изтрезнее бързо когато разбере за театралната игра. Бебето е мюрето на Гергов. Гергов отстреля всички, които са се изповядали на Петков - бебето и за злословили срещу него, а той е Вечната Амбър. Сравнението с нея е умишлено и лесно доказуемо.

Отговори
3 1
Кеф

Кеф

26.02.2021 | 18:42

Защо не казвате как това бебе беше изгонено от синята зона където крадеше пари от билетчетата за паркиране. Защо не казвате че стана съветник защото Гергов му отстъпи и той стана на негово място. Той бил независим да да, ама не.

Отговори
5 3
Г. Кирков

Г. Кирков

26.02.2021 | 17:57

Не знам защо се вълнувате толкова. Едната листа беше написана от Гергов, като разбира се, водещ мотив за него бе да набута държанката си Теодора за депутат отново. Другите от листата ги сложи за камуфлаж, те не го интересуват, ама никак. А другата листа беше написана от Нинова с имената, които и бяха подадени от въпросния Бебето. Ако питате мен и двете листи са "един дол дренки", нито едните стават за нещо, нито другите. Просто Нинова победи, това е положението. Колкото държанката Теодора става за депутат, толкова и този леко тъпичък - Бебето, става. Теодора, поне през годините се научи да мълчи и да се усмихва, и така лека, по лека оплети в мрежите си дъртия мераклия Гергов. Но това вече е минало. Тежко на победените, както са казали тези древни циници римляните. И сега герговистите нямат друг мач освен да подскачат, като дават безсмислени пресконференции. Защото знаят, че след изборите, веднага ще им се спретне пълен цикъл на отчети и избори в Пловдив и всички си заминават - апарат, районни председатели пленум и т.н. Чак мъчно да му стане на човек за тях. Тъкмо налапаха кокала и ще им покажат вратата. Не че ниновистите са по-стока от тях, както посочих по-горе, но такива са правилата на играта. Жалко за БСП в Пловдив.

Отговори
2 1
Тони

Тони

26.02.2021 | 17:27

Един от малкото, които Гергов не успя да купи. Може ли да сравняваме Иван, всички го помнят в Общинския съвет, най-ярката фигура на БСП с Теодора, която е на повикване. Той е активен, винаги готов да помогне и си отстоява позициите. Бъди жив и здрав, Иване, и нека тъй наречените млади специалисти в БСП се учат от тебе. Показаха им лесния път - с подлизурство и интриги да пробиват нагоре. Но това не е правилният път. Нека се види тези делегати в града как са утвърдени, как са предложени, дали не са писани на коляно в последния момент, за да гласуват каквото им кажат. Всичко се знае, след изборите е момента фалшификаторите от Кръстьо Пастухов да бъдат изобличени.

Отговори
5 3
От кухнята

От кухнята

26.02.2021 | 19:43

Това са глупости и по написаното се разпознаваш лесно. Нали Краси! Аз също подкрепих Нинова, но в случая тя разменя сливи за смет.

Отговори
2 0
Бебе отличник

Бебе отличник

27.02.2021 | 10:27

Един лизач сменя няколко. А щом е бебе ще иска да бозае.

Отговори
2 0
Евко

Евко

26.02.2021 | 15:49

Ако Герб се надявяват да спечелят изборите в Пловдив, задължително трябва да махнат името на Тотев от Пловдивската листа.

Отговори
8 3
Евклид

Евклид

26.02.2021 | 15:44

Ако искате Герб да спечели изборите в Пловдив, махнете Тотев от листата.

Отговори
6 3
Евклид

Евклид

26.02.2021 | 15:42

Махнете мамин Ваню от листата на Герб в Пловдив, за да разчитате на победа в града на тепетата.

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?