Следвайте ни

Гняв и нерви в "Кючука", 77-ма секция без нито един гласувал

viber icon

Нито един избирател не е могъл до този момент да гласува в 77-ма секция в ОУ "Стоян Михайловски" в район "Южен". Причината е дефект в машината, която от 7 часа не може да работи.

"При проверката се оказа, че не може да се включи принтерът, за да пусне разписката за коя партия е гласувал избирателят. По тази причина се очаква решение на ЦИК, тъй като само тя може да вземе становище дали да се преминава към гласуване с хартиени бюлетини", обясни за "Марица" говорителят на 16-а РИК Гергана Николова.

Пред секцията са струпани много хора. Всички до един са разгневени. От секционната комисия се принудиха да закачат на вратата показанието на ЦИК, според което само те решават за хартиените бюлетини.

ЦИК в момента заседава по въпроса.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Румен Радев

Румен Радев

11.07.2021 | 12:44

Ето виждате, че когато има машинно гласуване, никой не гласува за ГЕРБ!

Отговори
5 5
Георги

Георги

11.07.2021 | 11:50

Радев да си подава оставката, за това че похарчиха 60 милиона пари на народа и се провалиха в подготовката на изборите!

Отговори
17 8
Гьорг, ти ли си?

Гьорг, ти ли си?

11.07.2021 | 13:26

Бойко Индианеца, който гледа като полезно-изкопаемо пред машината и влиза в секцията без маска... Той ще ни оправи.

Отговори
4 9
Георги

Георги

11.07.2021 | 14:04

Кой, ще поеме отговорността за провала на изборите и похарчените пари. В цялата страна има проблеми с машините! Свидетели сме на един провал на служебното правителство! Два месеца само бълват лъжи без факти и доказателства, а сега какво ще кажат за явния си провал, а за това бяха назначени!

Отговори
8 6
Галя

Галя

11.07.2021 | 14:12

Много си черноглед и необективен. Няма проблеми в цялата страна. Който е неграмотен и не може да чете, няма как да гласува. Тука номерът с пръчката на бюлетината не минава. Те за това циганите няма да гласуват. Ти, неграмотен ли си, че протестираш?

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?