Следвайте ни

Гледат мача Италия - Англия, докато чакат с протоколите в панаира

viber icon

В 65 секционни комисии се преброяват контролно разписките от гласуването, за да може да се сравнят данните от изборния ден. За тези указания на ЦИК съобщи председателят на 16-а РИК - Пловдив, Спас Шуманов. 

До този момент процесът върви нормално, организацията е на добро ниво, коментира шефът на пловдивската РИК.

За целия ден в Районната комисия са подадени около пет сигнала. Според Спас Шуманов те са несъществени - например за това, че някои членове на секционни комисии носят маски под брадичката. От ДПС се оплакали, че МВР упражнява репресии, от ГЕРБ са подадени жалби за блокиралите машини. В Пловдив те са две.

За представителите на секциите, които ще предават протоколите в 16-а РИК, е приготвена палата № 3. За първи път се раздава по една бутилка минерална вода, има  машина със закуски и екран, от който ще гледат финала на Европейското първенство, докато чакат с номерца да ги извикат в палата № 7, където ще се приемат данните.  Очакванията на всички са, че този път няма да се седи с чувалите цяла нощ, както в предишните години.

Осигурени са линейка и полиция, както и транспорт, с който членовете не СИК ще се придвижват до панаира.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?