Следвайте ни

Гласуваш на машина - не висиш на опашка пред секцията

viber icon

Избралите да гласуват машинно могат да си спестят до известна степен чакането пред секционната избирателна комисия, установи репортер на „Марица“. Поне такава беше организацията в секция 24 в ОУ „Яне Сандански“ в Пловдив тази сутрин.

Пред входа на избирателното помещение имаше 4-5 човека, чакащи да дадат вота си за депутатите на следващия парламент. Член на СИК, който изпълняваше ролята на портиер-разпределител и подсигуряваше пропускателния режим, периодично излизаше при чакащите и питаше кой иска да гласува на машината.

Повечето държаха да пуснат хартиена бюлетина, но изявилите желание да се пробват на машинката, бяха допускани веднага, за да не стои празна е-кабинката. Много хора оставаха учудени, че гласуването вътре става за секунди, стига да пъхнеш правилно електронната карта в устройството - с чипа напред и нагоре.

Излизайки в двора след гласуването си, мъж се оплака, че докато упражнявал правото си на глас, член на комисията небрежно стоял облегнат на ръба на паравана и спокойно можел да наднича към екрана и да разбере какво е предпочитанието на гласуващия.

Иначе всички коментираха, че организацията на вота е добра – няма големи опашки пред секциите, отбелязани са разстоянията за спазване на дистанция, оформени са коридори за влизащи и излизащи, на входа на училището има поставен дезинфектант, а на влизане във всяка секция избирателят се дезинфекцира от контролиращия влизането член на СИК.  

  

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

............................................

............................................

04.04.2021 | 12:01

Защо снимката над статията показва №23 ? Това носочване ли е?

Отговори
4 0
Дада

Дада

04.04.2021 | 11:26

Това не е вярно ...аз чаках един дъртак да излезе от импровизираната урна че ДС ида в другата за да гласувам машинно

Отговори
1 3
Да, да,  ама не

Да, да, ама не

04.04.2021 | 11:57

Никой не е останал вечно млад, дори и тези, които не уважават възрастните. Но със сигурност простотията е до живот за радост на горе пишещия

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?