Следвайте ни

Глас от БСП: Безотговорно е Нинова да подаде оставка

viber icon

 „В този момент, ако Корнелия Нинова подаде оставка, ще бъде безотговорно – към БСП и към държавата. За държавата – във връзка с формирането на следващото Народното събрание и важните неща, които предстоят да се случат.

За партията - преди пет месеца имаше избор, в който 80 процента от социалистите заявиха подкрепата си за Корнелия Нинова – за нейните политики и приоритети.“ Това заяви социалистът Христо Проданов по Нова телевизия в коментар на изборните резултати.

По думите му на тези избори всички, освен „Има такъв народ“ и Демократична България, губят гласове. Въпреки това никой от тях не говори за оставки.

„БСП под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Борисов“, категоричен бе социалистът. Проданов подчерта, че за всякакви варианти ще се произнесе Националният съвет на партията. „Политическият ангажимент на БСП на изборите и следващото мероприятие, което трябва да се случи – това е да се скъса с режима, който управлява България“, посочи Проданов.

Той подчерта, че повечето партии в предизборните си послания са заявили, че са за отстраняването на ГЕРБ от власт и ако не са променили приоритетите си, то може да се говори за някаква подкрепа от страна на левицата, защото това е най-важното за България. „Провеждането на нормални и честни избори минава през отстраняването на ГЕРБ“, допълни Проданов.

Относно подкрепа на левицата за президента Радев, Проданов заяви: „Сега ще направим нашите процедури и ще обявим нашата подкрепа. Почти убеден съм, че 99 % от хората в партията ще подкрепят президентската двойка, защото както харесват Нинова, така харесват и Радев“.

„Това, което отреди като роля избирателят на БСП, има съществено значение в следващото Народно събрание. Важните решения, които могат да се вземат, минават през поведението на БСП“, коментира още социалистът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Темида

Темида

06.04.2021 | 14:03

Защо да подава оставка Корнелия Нинова? Защото изчисти голям брой от ръководните кадри, които използваха БСП за лично благополучие. Защото ликвидира партизанщината в партията. Защото дава възможност на младите, знаещи и можещи партийни членове да израстват и се развиват, без опекунство от олигарси. Защото обърна вниманието на БСП към проблемите на обикновения човек, смачкан от системата. Защото разясни из цялата страна Визията на БСП за развитие на България. Защото постави БСП на нов идеологически коловоз. И още, и още. Ето защо, всички „ощетени” от действията на Корнелия Нинова и новото ръководство, искат нейната оставка. Другари Искащи , замислихте ли се защо резултатът е такъв? Мерките срещу коронавируса, грешките на партията през целия преход и не на последно място, вашите подривни действия допринесоха за този резултат. Не може да си подава оставка ръководител, избран преди месеци с 80 % доверие, при това - пряко от всички членове. Дотук бяха спадовете на БСП, оттук нататът започва изграждане и растеж! Кураж и дела, г-жо Нинова, за да изведете БСП и България от разрухата! Успех!

Отговори
0 0
Ясно

Ясно

06.04.2021 | 10:26

Не само Нинова вижда миражи.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?