Следвайте ни

ГЕРБ за среднощното решение на ЦИК (ВИДЕО)

viber icon

В желанието си да изчегъртат ГЕРБ и лично Бойко Борисов, ЦИК щеше да създаде един друг абсурд. Наскоро спечелилият изборите за кмет на Благоевград Илко Стоянов си подава заявление, че не желае да бъде обявяван за депутат, но ЦИК също го блокира.

Явно са получили среднощно обаждане от някой или от някои, за да разберат, че самите те могат да бъдат изчегъртани от самите техни хора в ЦИК. За мен е абсолютно недопустимо такова непрофесионално поведение, което се основава само на политическа реторика с цел личен реваншизъм спрямо ГЕРБ.

Това обяви на пресконференция в централата на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Снощи Централната избирателна комисия първо отхвърли, а след едночасова почивка одобри заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбрания кмет на Благоевград Илко Стоянов от "Има такъв народ" да не бъдат обявявани за избрани народни представители.

"Членовете в ЦИК трябва да изпълняват разпоредбите на законите и на Изборния кодекс в страната. Съгласно разпоредбите на ИК заявление, подадено преди изтичане на срока по чл.300 ал. 2 от ИК по същество представлява оттегляне на съгласие на кандидат за народен представител по чл. 255 ал1 т3 от ИК за участие в изборите за което е необходимо изискване за регистрация. При положение, че такова не е на лице, ЦИК не може да обяви такова лице за избрано като народен представител от съответната кандидатска листа. На свое заседание ЦИК в момента, в който се докладва, че има подадено такова заявление от Бойко Борисов, за желанието да бъде наобявяван като избран за народен представител, ЦИК без всякакви правни аргументи, единствено само в политическа реторика, взима решение това заявление да не бъде гласувано и реално Борисов не е обявен за неизбран за народен представител. Тоест той трябва да остане като народен представител", заяви Паунов.

По думите на Тома Биков, случаят със заявлението на Борисов и първоначалния му отказ е симптоматичен.

"Те го приеха в крайна сметка, но защото разбраха, че засяга и техен човек. Ако бяха убедени, че решението им е правилно, те щяха да отрежат и новоизбрания кмет на Благоевград. Затова от няма накъде си смениха мнението на 180 градуса", допълни Биков. 

В отговор на въпрос за окончателното разпределение на мандатите в новото Народно събрание и дали ГЕРБ ще поиска ново броене на гласовете, Тома Биков заяви, че това не е основният проблем. 

"Един мандат повече или по-малко за ГЕРБ не решава основния проблем. А той е това, което предстои за страната през следващите месеци, а дори години", обясни той.

Биков допълни, че ЦИК гласува срещу всичко, което ГЕРБ предложи, а цялото снощно заседание е било глупост. По думите му, съставът на комисията в голямата си част трябва да бъде променен. 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Стоичков

Стоичков

15.07.2021 | 15:55

Биков,това ли ви е демократичния избор?Това е подмяна на вота на избирателите.независимо дали го позволява ИК. Защо онзи самохвалко,че е победил всички лидери в избирателния му район се отказва от депутатския си мандат? Това лидера на партията да е депутат май не е престижно за Б.Б. По добре е от механата в Банкя да ви съветва.

Отговори
5 1
jlo

jlo

15.07.2021 | 15:09

До ред в хаоса! Какъв е този цинизъм. На малкия пръст не можеш да се качин на Биков. Марица, защо допускате такива гнусни коментари?

Отговори
3 7
ред в хаоса

ред в хаоса

15.07.2021 | 10:30

Бургаският хoмосексуалист Биков щеше да вкарва крадецът Буци в затвора, но вместо това сега е засмукал пишката му.

Отговори
11 5
Ето я гаврата на отвратителната, крадлива СИКаджийска мутра с паметта

Ето я гаврата на отвратителната, крадлива СИКаджийска мутра с паметта

15.07.2021 | 09:17

https://offnews.bg/analizi-i-komentari/sram-me-e-che-balgarin-se-podigrava-na-kolazhi-na-zaginali-geroi-755607.html -- Срам ме е, че българин се подиграва на колажи на загинали герои -- Да ви разкажа за Колумбия. Совалката Колумбия. Колумбия е първата совалка в космическата флотилия на НАСА. Първата ѝ мисия продължава от 12 до 14 април 1981 година. Колумбия извършва общо 28 полета. Прекарала е в космоса общо над 300 дена. В последния си полет "Колумбия" се отправи на 16 януари 2003 г. Екипажът включва 7 души: 45-годишния командир Рик Хъсбанд, летял в космоса през 1999 г., 41-годишния пилот Уилям Маккул, за когото това е първи полет в космоса, 46-годишния Дейвид Браун, за когото това също е първи полет в космоса, 41-годишната Калпана Чаула, летяла през 1997 г. със совалката "Колумбия", 43-годишния Майкъл Андерсън, летял през 1998 г. със совалката "Индевър", 41-годишната Лоръл Кларк, за която това е първи полет в космоса, 48-годишния Илан Рамон, първия астронавт на Израел. На 1 февруари 2003 г., 16 минути преди планираното приземяване, совалката се разрушава в плътните слоеве на атмосферата. Това става на височина около 63 км, когато скоростта й е 20 000 км/ч. Всички намиращи се на борда астронавти загиват. Отломки от "Колумбия" падат на около 500 мили от Кейп Канаверал. След катастрофата в САЩ и Израел е обявен национален траур. Заради загиналите астронавти. Заради загиналите герои. Разказвам ви всичко това, защото днес един политически отломък е използвал колаж на тази снимка. Използвал е колаж на снимка на загиналите астронавти на Колумбия. На официална партийна пресконференция. За да се присмее на политическите си опоненти. И си ръкопляска доволен. Лакеите му ръкопляскат доволно. Радват се. На колаж на загинали астронавти. Не знам дали има дъно отвратителността. Но ако има, днес беше ударено. Срам ме е. Срам ме е, че българин се подиграва на колажи на загинали герои. Срам ме е, че този българин ни е управлявал. Срам ме е, че този българин се е заобиколило с лакеи, които ръкопляскат на колаж на загинали герои. Поклон пред паметта на героите. Извинявам се от името на всички българи. Ние не сме такива. Надявам се, че не сме такива. Надявам се, че няма разумен човек, който да иска да се подиграва с колажи на загинали герои. Днес е един срамен ден за България. Спокоен ден!

Отговори
14 5
Смучи бе овчар

Смучи бе овчар

15.07.2021 | 10:18

Това копи пейст на едно и също във всяка тема за Герб доказва че си едногънков бок.лук .Разбрахме че си тъпоъгълник

Отговори
6 5
промяна

промяна

15.07.2021 | 09:04

Това е измама към избирателите! Трябва да се промени закона. Не може да те изберат от два избирателни района, а после да се откажеш, и да влезе друг, който не е избран!

Отговори
18 4
Moже, може!

Moже, може!

15.07.2021 | 09:12

В държавата на Чекмеджетата всичко е възможно!

Отговори
13 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?