Следвайте ни

ГЕРБ: На прага на политическа криза сме

viber icon

 Ако партиите нямат комуникация помежду си, ще изпаднем в ситуация на политическа криза, а ние сме пред политическа криза. Това каза в предаването „120 минути“ Тома Биков от ГЕРБ. По думите му, сме на прага на политическа криза:

"Тя може да намери своето решение след президентските избори, но дотогава държавата трябва да се управлява от някого и трябва да има много ясен отговор на всички предизвикателства, пред които е изправена страната, и в това трябва да участва и президентската институция, допълни Тома Биков.

Той каза, че имат различни варианти за бъдещия кабинет, но те трябва да бъдат обсъждани с евентуалните им партньори.

Изказването на премиера Борисов, че е готов да даде 10 дежурни депутати, които да подкрепят Слави Трифонов в съставянето на кабинет, е образ и политически знак, с който министър-председателят показва, че е готов да бъде конструктивен в тази ситуация, обясни Биков. 

"Готови сме да подкрепяме и политики, готови сме и ако едно евентуално правителство, предложено с втори или трети мандат след нас, ако бъде предложено и се нуждае от тези гласове, да го подкрепим. Ако не успеем да направим правителство с първия мандат, ще бъдем в опозиция“, каза той и уточни, че не е един от тези 10 депутати и не мисли, че ще се стигне до неговия глас.

„Смятам за логично ГЕРБ да положи всички усилия да направи правителство с първия мандат, защото е първа политическа сила и след това втората политическа сила с господин Станислав Трифонов да направи същите усилия и да предложи кабинет в рамките на 45-тото НС, то да бъде избрано с мнозинството на онези, които цяла кампания говориха, че ще бъдат против ГЕРБ и, че единствената им кауза в политиката е да свалят ГЕРБ.

Сега имат тази възможност и нека да бъдат така добри да се възползват от нея, пък ние ще бъдем една далеч по-конструктивна опозиция от тях, няма да ни видите да прави това, което те правиха последните 4 години“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Доде Видовден.

Доде Видовден.

11.04.2021 | 21:24

Криза е Найстина голяма за изкукалите чуфути който трябва да избират дестинаций Дали в затвора при бай Ставри Дали ще бъдат добре приети в Израел или в централата чифутска Щатите като провалили се цървуле Тежка е съдбата на машите на мекеретата чифутски Зафърлят ги на сметището като ненужна вещ Може би към Москва Там кучешката връзка и Газовия паток и Гьола край Белене да свършат добра работа в тези кризисни времена На който Българския нарича Ренесанс Възраждане на Българския дух А найстина е криза да ти намерят яхтата клатушайки се в безбрежното море и тялото подфърляно от вълните морски като на другаря Максуел с фанелка Кинг Бългериян Ама криза е Найстина голяма криза за НЯКОЙ или.за другарчетата на КОЙ Абе ко прави КОЙ За Батко всичко е ясно Ко прави КОЙ

Отговори
2 1
Христо Иванов

Христо Иванов

11.04.2021 | 19:53

„Трудно започва да се очертава една нова, по-добра, по-голяма, възможна България.Това е една България, в която Бойко Борисов може да продължи с административния си, финансовия си и корупционния си ресурс да печели избори, но може да загуби властта. Това е ясен сигнал, че българите са готови да се освободят от страха на тази машина. Въпреки хаоса на ЦИК, плашенето и мачкането, излизаха и гласуваха“,

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?