Следвайте ни

ГЕРБ иска оставката на ЦИК, два дни гласели резултата

viber icon

ГЕРБ поиска оставката на Централната избирателна комисия заради неуредиците по време на последния вот и съмненията, че той не е честен.

"ЦИК влезе в черна дупка. В прословутата 441-ва секция ние не знаем как е приключил изборният ден. Има и такива секции, които не са получили контролни разписки. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, имаше събрани подписи, но във Великобритания имаше секции, които не бяха разкрити - например Нортхемптън, но поради некомпетентността на Цветозар Томов и проф. Гаврилов от ИТН. За първи път хората, членове на СИК в чужбина, нямат връзка с ЦИК. И трите телефона, които са били открити от комисията за обслужване на СИК зад граница, не били вдигани цяла вечер. Ако това не е повод да поискаме оставката на ЦИК, не знам какво би могло да бъде", заяви Георг Георгиев, лидер на ГЕРБ младежи. 

По думите му, най-голямата изборна измама е било това, което се е случило в чужбина. 

От своя страна, Тома Биков каза, че този състав на ЦИК в голямата си част е крайно некомпетентен и безотговорен. С коментар се включи и лидерът на партията Бойко Борисов:

"Едно нещо за 5 години трябваше да направи Румен Радев - да организира честни избори. Той създаде такъв хаос, така уплаши хората чрез марионетката си Бойко Рашков, че имаме рекордно ниска избирателна активност. Е това е демокрацията по мадуровски или по руменрадевски. Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секциите. Исках техника да видя, който има право да пипа машината, да дава картите", заяви бившият премиер. 

Той също попита защо се бавят окончателните резултати от изборите. 

"Два процента за два дена. Ами ако резултатите са равни? Там правят чудеса хората да сменят едно мандатче и да паднем от 65 депутати надолу. Със сигурност няма да ни дадат и хората, които са пипали машините. А по нашата информация голяма част от тях са били чужденци. А чужденци от този край на света - Венецуела, Коста Рика, са податливи. Пак ви бих, но 2 дена се чудите как да нагласите резултата", възмути се Бойко Борисов. 

По думите му, служебният вътрешен министър е осигурил възможност на партии да купуват гласове.   

"Вече стотици милиони се изхарчиха за избори, а идват и президентски. Просто хаосът, който създават в желанието си да чегъртат, е голям. Какво им липсва сега? Без значение първи, втори... Ние така говорим, за да им се надсмиваме, защото пращат призовки. Цялата партия разкостиха, докато купят ромския вот. След няколко месеца народът ще ги бие с камъни, защото са подменящи вота и корумпирани. Христо Иванов има 10 процента по-малко от нас, Мая Манолова с 5 процента дава акъл. Извинявайте...", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

По думите му, сега хората ще бъдат уплашени още повече. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че сега най-важното е да се успокои държавата. "Последната цел е да приберат ББР и тази групичка да направи това", каза той.

В отговор на въпрос дали ще атакува резултатите от вота пред Върховния административен съд, Борисов отговори, че юристите на ГЕРБ настояват за това.

"Касиране на изборите, нови избори, нов хаос, народът няма да може да го издържи. Ще дойде септември, ще се върнат от почивката с изхарчени пари, кисели, че трябва да ходят на работа, ще започнат да се разболяват, няма да има ваксини, защото ще са изтекли... Аз това всяка година съм го виждал", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ковидчо:

Ковидчо:

14.07.2021 | 10:58

Няма по-компетентни по въпросите за фалшифициране на избори от ГЕРБавите... Е, може би комунягите донякъде, но то всъщност разлика никаква.

Отговори
1 1
Гопето

Гопето

14.07.2021 | 08:26

Пълен шизо.

Отговори
4 2
Таня

Таня

14.07.2021 | 07:34

На бившия премиер явно са му много ясни механизмите за фалшификация. Демонстрира голяма компетентност.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?