71
Следвайте ни

Ген. Атанасов обяви какъв ще бъде кандидатът за президент на ДБ

viber icon

„Имаме още малко работа преди да обявим кандидата ни за президент. Той трябва да има строг граждански профил. Търсим антипод на сегашния президент – да не е човек от армията, трябва ни гражданин, който познава добре устройството на държавата и да може да излъчва справедливост“. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ..

„За да може да бъде решена политическата криза в страната, е нужно да се търси конфигурация на единомислещи партии.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имаме общи цели, като ограничаване на борбата с корупцията, например. Ние запазваме нашата подкрепа. Насърчени сме от избирателите си да продължим пътя си. Сигурен съм, че ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент“, подчерта той.

„Новата формация планира среща с нас, така че такава ще бъде осъществена. Нашето предложение беше да се явим с общи листи, като коалиция, но това ни бе отказано“, посочи Атанасов.

„Не сме решили основният проблем в държавата – да отстраним борисовата държава от власт. Това изисква мощно усилие. Тук не е важно кой в коя част на политическия сектор се намира. Важно е да се излъчи правителство на промяната.

Необходим е работещ парламент, защото са нужни промени в Конституцията. Нужна е държавническа мъдрост, за да се постигне съдебна реформа. Трябва да се работи упорито“, обясни съпредседателят на "Демократична България".

По думите му е изключително важно да има и работеща икономика.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тоя пък

Тоя пък

21.09.2021 | 20:58

Нещастен*** комунистически боклук*** Все на държавната хранилка , няма да умре*** скоро

Отговори
7 1
Възмутен дедо

Възмутен дедо

21.09.2021 | 21:27

Айде стига с тоя " генерал" Атанасов"!! СЕГА той е само ГРАЖДАНИНЪТ Г-н Атанасов!! Разбрахте ли бе тикви???

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?