Следвайте ни

Ето къде в страната преминаха към хартиено гласуване

viber icon

Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната избирателна комисия /ЦИК/, освен проблемите с машините за гласуване. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че има постъпил сигнал за предизборна агитация в интернет. Излизат образите на политическите лидери. Има още един сигнал на една от информационните агенции за информиране за междинните резултатите.

Повечето сигнали са за проблеми с машините за гласуване, коментира Матева. Тя припомни, че снощи ЦИК е решила за преминаване на хартиено гласуване в 5 секционни избирателни комисии в страната. Преди малко ЦИК е решила да бъде преминато на гласуване чрез хартиени бюлетини в седем секции в страната: две секции в изборен район 23 Софийски /69 и 3/; две секции в Силистра - /123 и 159/, две секции в Благоевград /34-ата и 9-та/ и в Бургас - 198-ма секция. 
Има още няколко постъпили съобщения, които се обработват в момента и ще се вземе решение. ЦИК моли РИК и СИК да изпращат писмена информация на имейла на ЦИК, за да се видят какви са проблемите и да се вземе съответното решение, добави още Росица Матева. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Малек

Малек

11.07.2021 | 14:01

Алооо, похарчихте 70 милиона, а сега не работят машините. Кой, ще поеме отговорност за провала на изборния ден.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?