Следвайте ни

Елена Пешева: Няма да допуснем джендър идеологията да обърка децата ни

Чист въздух, чиста природа, чиста политика - затова ще се бори Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Гласувайте ни задачи с бюлетина 24, знаете как работим!

viber icon

 

 

Образованието е сред приоритетите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ - искаме безплатни учебници за всички ученици и безплатни униформи.

2000 лева помощ за образовани и пълнолетни родители при раждането на първото им дете, 5000 лева - за второто дете, 10 000 лева за третото

 

- Защо се кандидатирахте отново за депутат от град Пловдив, г-жо Пешева?

- За мен е чест да бъда избрана за водач на листата на моя роден град Пловдив от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ! Благодаря на всички за подкрепата и доверието, което ми гласуваха!

За мен Пловдив е много повече от роден град - тук са минали детските ми години, тук съм учила, тук са приятелите ми, тук срещнах моя съпруг, тук се родиха двете ми деца... Пловдив е в сърцето ми! Познавам добре проблемите на града и пак ще работя за пловдивчани! Знам, че очаквате много от мен, отговорността, която поемам пред Вас, е огромна и няма да Ви разочаровам!

- В миналия парламент бяхте проактивна в политиките за децата, преборихте се да спрат кариерите в село Белащица... Какви ще бъдат вашите приоритети в следващия парламент?

- Пак ще подкрепям всички каузи, които ще помогнат на хората да живеят по-добре. Да, наскоро отбелязахме една година от спирането на кариерите в село Белащица - една година без взривове, без прах, без мръсотия! Хората в района вече година живеят по-спокойно и дишат чист въздух. Горда съм, че станах част от тази кауза и помогнах кариерите да бъдат затворени и до днес.

Ще продължа да работя активно за проблемите на пловдивчани - винаги съм откликвала на сигналите им - например мои съграждани ми сигнализираха в социалните мрежи, че видели в един от парковете служители на мобилен оператори, които им признали, че работят по изграждането на 5G. Като народен представител веднага повдигнах въпроса от парламентарната трибуна към министъра на транспорта дали това наистина е така.

Следя и проблемите в образователната система. С колегите ми от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ

няма да се откажем и от идеята за пренаписване на учебниците,

както и за един учебник по всеки предмет. Недопустимо е по всеки предмет в момента да се пишат и отпечатват по седем-осем учебника! Образованието е сред приоритетите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ - искаме безплатни учебници за всички ученици и безплатни униформи. Неслучайно сме и единствените, които повдигат един изключително важен проблем - неграмотните да нямат право на глас. Докога тези, които не ходят на училище, ще определят съдбата на тези, които имат знания?

- Спряхте скандална анкета, разпространявана сред училищата. Ще продължавате ли активната си дейност срещу джендърството?

- Със сигурност! Не мога да се примиря джендър идеологията да обърква децата ни! И като майка, и като политик! Ние защитаваме традиционните християнски ценности! Искаме децата на България да имат „майка“ и „баща“, „баба“ и „дядо“, а не измислени и недопустими понятия като родител 1 и родител 2. Няма да позволим на сбърканите либерални разбирания да претопят представите на децата ни за семейството, за отношенията между мъжа и жената! Трансджендъризмът навлиза със страшна сила в САЩ, във Великобритания - дори забраняват думи като „майчинство“, „кърмене“!!!

Затова Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ ще направи всичко възможно, за да спре нахлуването на джендърството в българското училище. Избиратели се увериха, че могат да ми имат доверие и да ми сигнализират за всякакви нередности, особено в образованието. Аз също следя стриктно какво се случва там - така например попаднах на сигнал на столичен директор за поредната анкета сред учениците, спусната от Европейската комисия чрез някакви НПО-та, в която изискват от децата да попълнят въпрос за това какви са „момче“, „момиче“ или „друго”! Представяте ли си? Как щяхте да реагирате, ако вашето дете беше принудено да избира какво е? Тази анкета беше изпратена до 900 български училища!

България не прие Истанбулската конвенция, в която се пропагандираше т.нар. „трети пол“

Затова настояхме МОН да се съобрази с решението на Конституционния съд и да спре допитването. Така и стана. ВОЛЯ спря тази скандална и объркваща децата анкета благодарение на бързата ни реакция. Няма да се поколебаем да направим същото при всяко съмнение, че се оказва натиск върху нашия смисъл, върху най-милото ни - децата ни! Няма да допуснем някой да експериментира с тях!

- Почти 70% процента от българите искат безплатни лекарства за ученици и пенсионери. Ще го направите ли, ако влезете в следващото правителство?

- Ние, от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, сме хора, които идваме от бизнеса ​- свикнали сме да работим бързо, ефективно и качествено. Между другото ​- мудността при взимането на решения в политиката много ни пречеше, но не успя да ни промени. Не сме по празните обещания в бъдеще време. Затова имаме само няколко, при това изпълними, акцента в програмата си. Безплатните лекарства за децата до 18-годишна възраст, които ходят на училище, и за пенсионерите над 65-годишна възраст са основен приоритет в  нея. Виждаме как живеят хората, как си броят стотинките в аптеките. Сигурни сме, че ако лекарствата станат безплатни за тези групи, ще помогнем на стотици хиляди семейства да живеят по-добре. Вторият ни голям акцент в програмата са справедливите цени на горивата ​- от тях зависят цените на всички стоки. Затова подкрепихме идеята за създаването на държавна верига от бензиностанции със справедливи цени. Като политици сме длъжници на пенсионерите ​- затова смятаме, че трябва да им осигурим достойни старини -освен безплатни лекарства, всички пенсии трябва да се увеличат с 200 лева минимум!

- Какви са политиките на патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за децата и семействата?

С дамите от ВОЛЯ в 44-тия парламент разписахме „Пътна карта на детското щастие“.

Това е документ със законодателни инициативи в подкрепа на децата и семействата. Преборихме се и спряхме продажбата на опасните за детското здраве енергийни напитки, спряхме и употребата на електронни цигари за лица до 18-годишна възраст. Имаме и много други предложения, които се надяваме да бъдат припознати и от останалите политици - защото е време наистина да се вземат радикални мерки срещу демографската катастрофа. Няма да я преборим само с пожелателни инициативи. Категорични сме ​- 2000 лева помощ за образовани и пълнолетни родители при раждането на първото им дете, 5000 лева ​- за второто дете, 10 000 лева за третото. Експертите предвиждат през 2030 година 60 на сто от България да стане демографска пустиня. Представяте ли си какво означава това? Как ще задържим младите у нас, ако продължаваме да дишаме мръсен въздух? Ако почвата е отровена или пък няма чиста питейна вода? Това е ХХ​І век!! Чист въздух, чиста природа, чиста политика - затова ще се бори Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Гласувайте ни задачи с бюлетина 24, знаете как работим!

 

Елена Пешева бе депутат в 44-тото Народно събрание от партията на Веселин Марешки ВОЛЯ. Тя бе сред най-активните народни представители -председател на Комисията по въпросите за българите в чужбина, член е на образователната комисия. Избрана бе от родния си град Пловдив. Възпитаничка е на Английската гимназия в града, след това две години е следвала право. Предстои <210> да се дипломира като маркетолог. Както повечето депутати от ВОЛЯ​ - преди да влезе в политиката, има успешен частен бизнес - управлявала е семейна фирма за софтуерни продукти в сферата на сигурността. Има две деца ​- Стефан е на 6 г., а Теа - на 3 г. Омъжена е за бизнесмена Атанас Пешев. 

На изборите за 45-и парламент Елена Пешева е водач на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в град Пловдив. Преди дни в Пловдив дойдоха и Веселин Марешки, и Валери Симеонов, за да призоват пловдивчани да гласуват за Елена Пешева с бюлетина 24.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

ЛЕНЧЕЕЕЕ....

ЛЕНЧЕЕЕЕ....

02.04.2021 | 14:03

МЯТАЛО ЛЕНЧЕ ЯБЪЛКИ МЯТАЛО И НАРИЧАЛО..... ЕДНАТА ЗА ПАРИ ДРУГАТА ЗА ДАЛАВЕРИ ТРЕТАТА АКО СТАНЕ...

Отговори
0 0
няма смисъл...

няма смисъл...

02.04.2021 | 12:10

Елена Алексиева, както е моминското име на депутатката, е бивша участничка в конкурс за красота. 34-годишната пловдивчанка е дефилирала години в конкурса “Мис Плеймейт” и е била част от зайчетата на мъжката библия “Плейбой”. Иначе говори за морал. Всеки може да и види "професионалния" опит в гооглето :)

Отговори
0 1
избори...

избори...

02.04.2021 | 12:06

много елементарно елена много... нямате на среща си прости хора...останахте да се броите на пръсти ..хубавото е че всички мизерници лъжци и крадци се събрахте в тази формация... да не разсейвате хората... избери сам дали тази или онази.... и двете са на един кантар...безтегловност....наглост борба власт пари и пари прим...

Отговори
0 0
смешен плач...

смешен плач...

02.04.2021 | 12:02

нали видяхте колко й е багажчето на тая която се води за острието на марешки... толкова е тъпа колкото и самия марешки...там подбудите са други.. един иска да шиканира дело което виси със страшна сила...или да укрият откраднатото с толкова подлагане на кой ли не: ТОВА Е САМИЯ МАРЕШКИ И САМИЯ СИМЕОНОВ . На по- ниско регионално ниво в Пловдив за шиканиране на дело се е набутала СТОЯНКА Мавродиева.. горката тя и съпруга й /съветник общински в Стамболийски/с дела за злоупотреби с евро фондове по европейски програми......ДО ТУКА ИЗВАДКАТА ГОВОРИ ЗА ПЕРСОНИ КОИТО СИ ПАЗЯТ КОЖАТА И ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС....И НАС... това са шайката на лапа хари.... сега за ПешеваТова тъпото острие....се изложи като абсолютно елементарна в предаване от сутрешния блок Виктор Николаев помисли че нещо й става че не е в час...на въпрос какво мислите за Преспанския договор тя започна за разказва за обратната страна на луната....Николаев 10 пъти попита "Вие чухте ли въпроса Пешева"???? а тя продължи да ниже простотии...безпомощно нагла... и тази ПЕШЕВА и онази Мавродиева ще се грижат за семейство дом тишина и споккойствие може би и за образование... дощяло им се да раздават пари ама на хартия.... нови закони щяли да пишат и да ни пазят децата.... те най напред да спазват тези закони които в момента действат.... хора бдете простотията и наглоста напират.... в тези кандидати... и не само... някой пазител е объркал нещо в главата си с дейноста на СОТ....във връзка с пазенето...

Отговори
0 1
jon bon

jon bon

02.04.2021 | 11:28

Марица, толкова ли сте безсилни да блокирате IP адреса на малоумното същество, с две думи в речника си, които пише под всеки форум?

Отговори
2 0
гражданин

гражданин

02.04.2021 | 10:20

поредната популистка Елена Пешева, и да не говори за морал,деца и родители а да погледне себе си https://provaton.bg/2020/10/04/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA/

Отговори
3 0
Браво!

Браво!

02.04.2021 | 10:43

БРАВО! 6++ за коментара!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?