Следвайте ни

Две секции в Пловдив минаха на хартия заради дефектни машини

viber icon

С хартиени бюлетини се гласува в две секции в Пловдив, след като машините блокираха. Както "Марица" писа, екшън се разигра сутринта в секция № 77 в СУ "Стоян Михайловски" в "Южен", където от строя излезе принтер и нямаше как да се извади разпечатка от бюлетината.

Аналогична ситуация стана и в 4-та секция в район "Централен". С решение на ЦИК и с протокол на 16-та РИК избирателите минаха на хартиени бюлетини вместо машинното гласуване.

"Навсякъде проблемът е с принтиращото устройство. За съжаление, се наложи хората да чакат, въпреки че всеки бързаше, но според правилата ЦИК решава дали да се гласува с хартиени бюлетини", обясни говорителят на 16-та РИК Гергана Николова.

Още четири секции в Пловдив не са оборудвани с машини, защото броят на избирателите в тях е под 300. Във всички останали се гласува с машини.

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Георги

Георги

11.07.2021 | 13:59

#КОЙ, ще плати 60 милиона за закупени машини? Аз като данъкоплатец не желая! Радев да си подава оставката заради създадения хаус от неговите червени министри!

Отговори
17 6
Не става демокрация с тоталитарно мислене

Не става демокрация с тоталитарно мислене

11.07.2021 | 15:34

Като се самоопределяш с ганьовси манталитет на твоята тиква, чакай България да се оправи?!

Отговори
3 10
Валл

Валл

11.07.2021 | 15:58

Байганьовския манталитет е в твоята глава,защо трябваше да се плащат тия милиони за тези измислени машини???

Отговори
9 2
Е как защо?

Е как защо?

11.07.2021 | 17:06

По светлия венецуелски пример така по-хубаво ще се манипулира вота. Защо мислиш всяка машина по някое време спира уж по различни причини? Венсеремос, другари!

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?