Следвайте ни

Доц. д-р Стефан Шилев, ГЕРБ: Експертите са най-важната част от ефективната администрация

viber icon

„Като човек с опит в администрацията знам, че основен фактор за успех е наличието на добри експерти на местно ниво. Специалистите са тези, които извършат всички дейности по анализ на състоянието по даден въпрос, предлагат възможни решения, консултират се с други колеги и външни експерти. Те са тези, които са мотивирани да оставят диря след себе си в полза на своя град, в полза на Пловдив. Те са тези, които предлагат решения на политическото ръководство. Затова друга основна цел на моята бъдеща работа ще бъде защита на експертите от политически произвол чрез подходящи нормативни изменения”. Това декларира кандидатът за народен представител и пети в листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР доц. д-р Стефан Шилев. 

Според него проблемите на ръководствата на министерствата се прехвърлят много бързо върху регионалните звена. Доц. Шилев е категоричен, че експертите не трябва да се притесняват за работното си място, ако съвестно си изпълнява задълженията. 

„Един експерт трябва да е защитен от управленския произвол, какъвто виждаме в момента в нашата държава - да се сменят доказани специалисти заради политически мотиви. На тази възможност трябва да се сложи край! Експертите трябва да могат да работят спокойно, защото при недостатъчен административен капацитет страдат услугите насочени към гражданите. Това възпрепятства и въвеждане на така желаното електронно управление”, заяви петият в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС. 

Той ще инициира промени в Закона за администрацията и в Закона за държавния служител, така че да не може „един самозабравил се министър да отстранява произволно директор на регионално звено, съвестно изпълняващ задълженията си, без съответните проверки и доказателства за извършени нарушения”.  Според него директорите трябва да се ползват от същата защита от закона, както служителите от държавната администрация, които са негови подчинени. 

„В същото време, организацията на дейността в министерската администрация, трябва много ясно да определя задълженията на съответните звена и да не позволява използването на отдели като „Инспекторат“ и „Одит“ като бухалка за прехвърляне на вината за пропуски от висши министерски служители към регионалните звена, както има не малко примери в последно време. Доверете ни се за по-голяма защита на експертите-професионалисти!”, призова доц. д-р Стефан Шилев.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 5 в бюлетината.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Еми

Еми

07.07.2021 | 18:32

никакъв експерт не е, просто лизач на з.......ци със власт

Отговори
5 1
Нъл знаеш експертите чифутски къде ще наврем

Нъл знаеш експертите чифутски къде ще наврем

07.07.2021 | 18:18

Шилеф шило чифутско недодялано Експерт ли ве муле чифутско ти шие гащите Експерт ли ве муле ти пече ляба Експерт ли бе муле чифутско ти сади доматите пиперя и сиренцето върху салатата де си слагаш Сложи си експертите знаеш къде Българина е побеждавал воден от Капитани който са воювали срещу генерали Експерти Анадъму чифутско муле

Отговори
2 1
НЕВЕНА

НЕВЕНА

07.07.2021 | 18:07

ВЪВ ВСИ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ ЗА НЕГО ДОЛЕН ПОДЛИЗУРКО И МЕНТРАЖИЯ ИЗМАМНИК ОТ КЛАСА

Отговори
5 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

07.07.2021 | 18:05

Шилев, Чопкова, и другите калинки, аут.

Отговори
6 1
Тоя

Тоя

07.07.2021 | 17:19

Какъв крадлив тарикат е, и е много лепкав и слузест. Питайте работилите с него и ще видите, че 90% от тях го презират. Просто класическа гепи мижитурка.

Отговори
8 2
Оли

Оли

07.07.2021 | 16:50

За съжаление, г-н Шилев, във вашата партия наличието на експерти се свежда на ниво 0. В Герб е пълно с "Калинки". Ако имате достойнство, по-добре се отеглете и си гледайте академичната ви работа.

Отговори
10 2
салчо

салчо

07.07.2021 | 16:24

Няма по-голям измамник от Шилев

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?