Следвайте ни

Доц. д-р Стефан Шилев, ГЕРБ: Чиста околна среда за по-добър живот е моята кауза

viber icon

„Състоянието на околната среда е от основно значение за качеството на живот, затова грижата за нея е грижа за хората. През последните години ГЕРБ направи съществени инвестиции в екологичната инфраструктура и надгради законодателството”. Това заяви доц. д-р Стефан Шилев – пети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 46-ото Народно събрание. Той изброи част от резултатите, постигнати при управлението на ГЕРБ, сред които изградените 57 пречиствателни станции, още 24 в процес на изграждане и проектиране, рехабилитирани над 2600 км ВиК мрежа и др. 

„Хората в цялата страна трябва да имат достъп до качествени услуги, особено такива от първостепенно значение, като чистата питейна вода. През следващия програмен период най-големите инвестиции са предвидени за водите - 522 млн. лв. Ако ми гласувате доверие, ще работя за това значителна част от тях да са в региона на Пловдив”, допълни доц. Шилев.  Той е на мнение, че ако има звено за подготовка на проекти, което да подпомага общините, ще се подобри успеваемостта при кандидатстване, ще се намали себестойността на административните разходи, ще са увеличи скоростта на работа. 

„Не на последно място, ще работя за реализация на проекта за чиста питейна вода за Пловдив от каскада Въча. Този проект беше химера достатъчно дълго време. Време е да се направят реални крачки за неговата реализация. Водата е ценна, трябва да е използваме разумно”, подчерта петият в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС.

Според него въпреки, че въздухът в Пловдив е по-чист в сравнение с преди 10 г., може още много да се направи в това отношение. „Липсват достатъчно инвестиции в алтернативни начини на предвижване, стимули за закупуване на екологично чисти превозни средства от гражданите, няма достатъчен контрол на замърсяването от строителните обекти. Убеден съм, че ако подобрим всеки един от тези аспекти ще постигнем изненадващ напредък. И най-важното за въздуха на Пловдив - отоплението. Програма „Околна среда“ 2021-2027, договорена от ГЕРБ, дава възможност на общините да направят инвестиции в подобряване чистотата на въздуха за 442,3 млн. лв. Става въпрос за екологичен транспорт, отопление щадящо околната среда и въздуха, по-добра поддръжка на уличната мрежа с по-качествени е ефективни машини, това са общински услуги, ориентирани към хората”, заяви още Стефан Шилев и допълни: 

„Наш основен приоритет ще бъде зелена и чиста околна среда за по-добро качество на живот!”

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 5 в бюлетината на изборите на 11-ти юли.  

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Баджо

Баджо

06.07.2021 | 17:49

ГЕРБ и Патриотите съсипаха околната страна в цялата страна - заринати сме от боклуци и нерегламентирани сметища, изтровиха се маса големи и малик реки, пресушиха язовири и реки заради ВЕЦ-ове. Горящите гуми в Столипиново няма кой да ги спре... Абе не само народа избиха тия ами и уникалната ни природа. Та даже много от нещата се случиха по време на шефството на Шилев, когато оглавяваше РИОСВ Пловдив. За шеф не става - сега за депутат ще се пробва...

Отговори
3 0
ЗИДАРОВ

ЗИДАРОВ

06.07.2021 | 16:31

БИЛ ЕКОЛОГ ГЛАВЕН НА ОБЩИНАТА А ПЛОВДИВ НАЙ-ЗАМЪРСЕНИЯ ГРАД С ФИНИ ЧАСТИЦИ В ЕВРОПА ТОЗИ Е РАЗРАЛ ЧЕ В БОКЛУКА СА ПАРИТЕ И НИ БАЛАМОСВА С ЛАКЪРДИИ ДА СЕДНЕ НА СОФРАТА ПАК ПАРЛАМЕНТА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ПРИ НЕГО САМО СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ

Отговори
6 0
Асан

Асан

06.07.2021 | 16:02

Абе Шилев вземи да се скриеш и да не се показваш пред хората. Това не ти е Столипиново да прибираш пари от циганина Гаро за да го пазиш и да тормозеш останалите които не ти плащат.

Отговори
5 2
Асан

Асан

06.07.2021 | 16:00

Подлогата на Тотев не спря дяда лъже хората и да прибира пари от циганина Гаро за да го пази. "Канела" за зеле не става та камо ли депутат

Отговори
5 0
Eko77

Eko77

06.07.2021 | 15:54

Омръзна ни от такива като теб Шилев, вечен кандидат и най-голям еколог, хората които не те познават да ги маеш, но изчегъртването продължава, и в заключение помислете с приятеля ти Тотев за зелените пластмасови метли на служителите на Чистотата, иначе въздуха го оправихте..... Не те искаме в бъдещия парламент.

Отговори
6 0
Цвети

Цвети

06.07.2021 | 15:34

За каква чиста природа говориш бе Шиле превърнахте една райска градина в боклукчарника на света, безсрамник скрий се не се показвай по-вече

Отговори
8 0
При герберите презастрояване и мръсен въздух, иначе

При герберите презастрояване и мръсен въздух, иначе

06.07.2021 | 15:54

Кога дойде време за избори всичко обещават!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?