Дечев фаворит за здравен министър, двама спорят за МВР

Доктор Дечо Дечев, бивш управител на Здравната каса и директор на столична болница, е фаворит за здравен министър в правителството на президента Румен Радев, научи "Марица". Както първи съобщихме, премиер ще е генерал Стефан Янев. Очаква се кабинетът да бъде обявен официално на 11 май.

Д-р Дечо Дечев е известен с острия си език. Той беше уволнен от шефския пост на "Иван Рилски" след голям скандал с бившия здравен министър д-р Петър Москов. Дечев не се обича особено и с настоящето ръководство на министерството. 

За вътрешен министър фаворит е Бойко Рашков, бивш директор на Национална следствена служба. Малки шансове имал и бившият следовател Бойко Атанасов. Промени ще има и в оперативното ръководство на МВР.

Както съобщихме, Деница Златева е вероятният вицепремиер по европейските въпроси. Асен Василев е гласен за икономически министър.

Весела Лечева е отказала поста на спортен министър. Препоръчала е за мястото Андрей Кузманов, председател на федерацията по модерен петобой.  Уважаван е в тези среди, заема най-високия пост и в Европейската федерация на този интересен спорт. Кузманов минава за човек, който не харесва настоящия министър Кралев.

Наш източник довери, че истински фурор ще предизвика името на културния министър. Интересна личност, която ще изненада всички.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?