Следвайте ни

ДБ иска дълъг парламент, съмнява се в комисията "Манолова"

viber icon

Парламентарната група на "Демократична България" е взела решение да работи за траен парламент, а не за нови предсрочни избори. Това съобщи в предаването "Панорама" по БНТ председателят на групата Христо Иванов.

"Нашето твърдо мнение е, че трябва да работим така, че парламентът да е траен, за да търсим дългосрочни решения на съдбовните въпроси и ще преодолеем различията, за да ги решим. Имаме капацитета, куража и екипа, пък докъдето стигнем", каза той и подчерта, че основна цел на политическата формация е осигуряването на законност.

Според него дали проектът на “Демократична България” за промени в Конституцията ще събере необходимите 60 подписа от народни представители, за да бъде внесен за разглеждане по същество, ще бъде най-важната демаркационна линия на този парламент и от нея ще се определи дали този парламент има шанс да живее дълго, или не.

Христо Иванов, който подаде оставка като правосъден министър в кабинета "Борисов 2", когато парламентът бламира предложенията му за съдебна реформа, заяви, че е готов да се изправи пред избирателите, ако в сегашното Народно събрание не намери съмишленици за намерението си главният прокурор да бъде поставен под контрол.

В отговор на въпрос, Христо Иванов каза, че няма да се търси съгласие с "Има такъв народ" по въпроси, по които двете партии имат непримирими различия, например за мажоритарния вот и за партийна субсидия от 1 лв. на глас.

По темата за решението т.нар. “комисия по ревизията”, оглавена от Мая Манолова, да извършва проверка за свършеното от правителствата в последните 10 години, Христо Иванов предупреди, че така се рискува тази комисия да "се задръсти" от твърде много проверки и на практика да не свърши работа.

Той посочи, че “Демократична България” подкрепи създаването на комисията, за да се даде шанс да се свърши работа, но предупреди за опасността тя "да се задръсти и срути под тежестта на всичко това, което ѝ бе възложено”.

Коментари (2)

хаха

хаха

18.04.2021 | 17:46

Ясно е защо ,няма повече да видите парламент!

Отговори
3 1
Правилно!

Правилно!

17.04.2021 | 00:00

Ако някой иска да извади 150 млн от джоба на Данъкоплатеца за нови избори - МНОГО МУ ЗДРАВЕ!

Отговори
12 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?