Следвайте ни

Дани Каназирева: Хората от Пловдивска област винаги могат да разчитат на моята подкрепа

viber icon

Издигането на кандидатурата ми за водач в област Пловдив е преди всичко отговорност

Сериозно внимание трябва да отделяме на опазване на водоизточниците 

Един от основните ни приоритети остават здравните грижи за хората и подкрепа на медицинския персонал в пандемията 

 

- Г-жо Каназирева, защо приехте поканата да се кандидатирате за  депутат  като водач на листата на ГЕРБ, след като до преди година и половина бяхте в опозиция на управляващите?

- Първо, аз съм десен, работещ човек, с добро образование. Считам, че единственият правоприемник на дясното в България е коалицията на ГЕРБ-СДС.

Второ, приемам номинацията за водач  на листата за народни представители преди всичко като доверие и оценка на денонощния труд, който заедно с моя изключително силен екип положихме през последната година и половина за Пловдивски регион. Никога не съм търсила комфорта в политиката, доказах го и като областен управител.

Издигането на кандидатурата ми за водач в област Пловдив е и отговорност. Тази година ни изправи пред огромно предизвикателство, тя пренареди  приоритетите  ни в политиката  и в  живота. 

Не съм пристъпвала своите принципи, с които съм влязла в политиката. Не съм правила крачка назад от тях, не съм правила компромиси и като областен управител и няма да направя и занапред. Кризата ни показа кое е важното в живота. Днес повече от всякога

управлението трябва да гарантира на хората сигурност

и усещането за институционална подкрепа. Стараех се да приложа този модел като областен управител и с моя екип дадохме голяма подкрепа на всеки инициативен комитет в региона.

Искам хората да знаят, че в мое лице имат човек, към когото да се обърнат и той да окаже съдействие.  Разбира се, че за година и половина нямаше как да ни стигнат физически сили за всичко, но освен огромната организационна работа, която положихме за справяне с COVID кризата, решихме и редица други проблеми, които чакаха дълги години.

Успях да работя с държавните институции, с министри и правителството, неведнъж получавах и пълна подкрепа от премиера Бойко  Борисов, което също означава доверие към моите действия и тези на екипа ми.

- Кои са трите основни проблема, които искате да решите  за Пловдивска област като народен представител?

- Познавам много добре региона от многобройните срещи с хората. Имам  решенията на проблемите и съм наясно по какъв начин трябва да продължим.  Една част от сигналите, които получаваме в областната администрация, касаят пътната инфраструктура, другата са за  водоснабдяване, а немалко - за опазването на околната среда.

Разбира се, сред основните ни приоритети остават здравните грижи за хората и подкрепа на медицинския персонал, а също така и положителната тенденция в развитието на образованието, която ще продължим. Разчитам  на кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС за Пловдивска област -

това са амбициозни и интелигентни хора,

предимно млади, които  отлично познават спецификата на населените места, които представляват. Смятам, че ще бъдем изключително полезни за нашия регион. Мога да гарантирам, че няма да изгубя връзката с хората, която поддържам всеки ден. В мое лице те винаги ще имат подкрепа.

- Хората искат да живеят в чиста околна среда. Как ще се преборите със сметищата и със замърсяване на въздуха?

- Изключително сериозен приоритет - мой и на моя екип - е опазването на околната среда, тъй като това пряко влияе върху условията на живота и здравето на хората.

През последните година и половина не са единични случаите на замърсяване на реките в Пловдивска област, за което са привлечени към отговорност редица лица, както и на неспазване на екологичните норми от някои предприятия. За допуснатите нарушения те бяха задължени да преустановят работата до отстраняване на пропуските в технологичния процес.

Знам как да защитавам интересите на гражданите. Много важно е да се възстанови действието на отменената преди години Наредба № 7 за хигиенните изисквания за здравна защита на селищната среда. В нея са посочени нормативно установени отстояния на определени предприятия от населените места

с цел да се създадат защитни хигиенни зони

и да се спрат случаите, какъвто беше с биоцентралата в Труд. Сериозно внимание трябва да отделяме на опазване на водоизточниците. Такъв случай на загубата им имаме в Белащица, където към момента по настояване на моя екип тече проектиране на санитарно-хигиенна зона около водоизточниците. Не търпи отлагане и решаването на проблема със сметищата.

Спряхме нерегламентираната дейност по депониране на отпадъци край Ягодово и Катуница. След няколко проведени срещи в областната управа съвместно с прокуратурата взехме решение за създаване на карта на незаконните сметища, за изграждане на видеонаблюдение и поставяне на жива охрана. 

- От години  се говори за  Околовръстното шосе на Пловдив.  Разширението му  е обещавано от много народни представители и кандидат-депутати.  Шосето обаче и до днес е същото.  Кога най-после ще видим, че се строи  нормален европейски път?

- Ежедневно разговарям с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.  В момента се извършва ремонт, защото Околовръстното шосе  беше в много лошо състояние. Но това не означава „стоп“ на разширението на пътя.  На ход в АПИ е проектирането.

Процедурата е доста  сложна и продължителна, защото включва изготвяне и обявяване на парцеларни планове.  Реално изпълнението  на проекта може да стартира след 2-3 години, затова настоявах да се направи ремонт на съществуващото трасе от кръговото кръстовище на  изхода от Пловдив за Асеновград  до Пазарджишко шосе.

- Кога ще започне изграждането на Югоизточния обход от надлез „Скобелева  майка“ до Асеновградско шосе?

- В АПИ е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.  В края на миналата седмица експерти от АПИ бяха в областната управа, за да изяснят последните детайли  във връзка с парцеларния план.

Надявам се, че ако няма обжалване на търга, изграждането на близо 5-километровата пътна връзка ще стартира  до есента. 

През последните години  в Пловдивския регион бяха започнати  над 200 км пътища, част от които са завършени. Приключва ремонтът на близо 32 км  трасе  Югово - Лъки. След срещата ми с инициативния комитет от  Бойково и Лилково започна ремонт  на този изключително важен път. Част от подбалканския  път на Карлово е завършена,  продължава следващият участък.  Извършена е рехабилитацията на  трасето от  Пловдив  до  Пазарджик и на пътя към Хисаря. Очаквам до края на март да е напълно готова отсечката Раковски - Брезово.

Стартира ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали

През април ще започне работа в участъка  Асеновград - Садово и Асеновград - Първомай. Предсрочно - до май, ще бъдат завършени локалните платна  от  Пловдив до  Асеновград.

В програмата за тази година е включено възстановяването на пътя към хижа "Здравец". Предвиждаме ремонт на още един важен участък  Пловдив - Поповица - Първомай - Хасково. Развитието на инфраструктурата е приоритет и в тази насока се работи много сериозно.

- Като областен управител  дадохте  допълнително 3 месеца срок  на изпълнителя на предпроектни проучвания за водоснабдяване от каскада „Доспат - Въча“, за да отстрани забележките.  Ще се реализира ли някой ден този проект, обещаван също няколко пъти?

- Това е стратегическият  проект от огромно значение не само за Пловдивския  регион, но и за Хасковска област.  Водоснабдяването е един от приоритетните проблеми, които  трябва да се решават в следващите години.  Няма да направя компромис с цената на този проект, каквато беше предложена от изпълнителите, защото

 двойното оскъпяване на инвестицията ще се отрази върху цената на водата

за потребителите. Смятам, че  стойността на  проекта от 270 млн. лева, изчислена при предишните проучвания, е напълно поносима за изпълнение от ВиК холдинга. Водоснабдяването на Пловдив  и съседните населени места от язовир „Въча“  е напълно реално и съм убедена, че ще стане факт. 

Като председател на  Асоциацията по ВиК  знам, че един от проблемите  са  остарелите водопроводи, но Пловдивска област е една от малкото области в страната, в която няма населено място без водоснабдяване, с изключение на с. Поройна, където също вече са направени сондажи. Успоредно тече рехабилитация на водопроводи в редица населени места.

През тази година по съвместна дейност беше осигурена чиста питейна вода в с. Пъдарско, община Брезово. Предстои  същото да се случи за един от  кварталите в община Стамболийски.  Направили сме карта на населените места с проблеми с водоснабдяване и постепенно се работи за тяхното решаване.

- Как може да се подобри състоянието на лечебните заведения в областта, които изпитват нужда от кадри и средства?

- Ние имаме изключително добри медицински специалисти и един от най-добрите министри на здравеопазването, който е подготвен и енергичен.

Пловдивският регион е с най-много болници

на глава на населението. В екстремна ситуация на пандемията се убедихме, че лечебните заведения функционират. Може би единствени в България  успяхме да наложим солидарност между държавни, общински и частни болници и благодарение на добрия екип от медицински специалисти да се справяме с кризата.

Имахме много безсънни нощи, напрежение, много трудни решения, тежка организация, но силният екип, който създадохме, ще даде на Пловдив и региона повече спокойствие и занапред.

 

ВИЗИТКА

 

Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 г. Завърши право в ПУ “Паисий Хилендарски”, доктор по конституционно право с дисертация на тема „Местната власт в условията на членство на България в ЕС“. Специализира “Британско право и право на Европейския съюз” в Кеймбридж,  “Корпоративно управление и ценни книжа”, „Патентно право”, има специализация и в САЩ по програма "Младите лидери на България - Обучение на млади професионалисти в сферата на правосъдието“. През есента  на 2019 г. е назначена е за управител на Пловдивска област.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (39)

ТРУМАН

ТРУМАН

23.03.2021 | 15:24

ХОРАТА В ПЛОВДИВ НЕ МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА ПРЕДАТЕЛКА. ПРОДАДЕ СЕ ЗА ЕДИН ПОСТ ....МАСТИЯ

Отговори
0 0
Неутрален

Неутрален

19.03.2021 | 10:16

Пловдивчани дотам ли стигнахте едно просто и невзрачно симитлийско селянчеда ви прави на ненормални.

Отговори
0 0
Цирка  гарантиран ,хляба го няма

Цирка гарантиран ,хляба го няма

17.03.2021 | 21:46

Леле каква палач се насочва към парламента....

Отговори
8 0
Накъде вървиш Българи?!?

Накъде вървиш Българи?!?

17.03.2021 | 18:56

Иска се голямо безочие да си кандидат за депутат и днес да отидеш на заседание на Министерски съвет. Това можеше да го направи само Каназирева.

Отговори
8 0
Реалист

Реалист

17.03.2021 | 17:29

Бойко изтрещя ли?Събра в листните си пяната.Щом хитрият лисугер баба Шмента отказа да бъде в листите работата не е надобре

Отговори
7 0
ГЕРБ

ГЕРБ

17.03.2021 | 14:26

Аз винаги гласувам за ГЕРБ ,сега няма да ида да гласувам за Здравка .Гласуваш за Здравка получаваш Ванко 1.

Отговори
12 0
Марица,сериозна ,а не жълта медия сте

Марица,сериозна ,а не жълта медия сте

17.03.2021 | 14:11

Марица,ако още един път пуснете това извънземно недоразумение ме губите като читател и купувач на вестника ви.Вие да не сте вестник Психо или Жълт труд.

Отговори
13 0
фотограф

фотограф

17.03.2021 | 12:57

Всичко ти е фал шиво бе моме.Стига с тези фотошопове.Искаш да изглеждаш на 25 ,но си на 45.Не можеш да скриеш годините.В политиката това не е и нужно, както в по рно индустрията ,но пач ия ти мозък не го разбира.Ама какво акъл ти давам.То и името ти е фал шиво.

Отговори
15 0
Ех,Българио..... Бог да те прости.

Ех,Българио..... Бог да те прости.

17.03.2021 | 12:40

Държавата наистина си отива щом нищожествата , мерзавците ,крадците и лъжците вместо да са в затвора стават депутати и дават интервюта..Все е било ,но по зле от това не е било.

Отговори
16 0
Лика прилика са си

Лика прилика са си

17.03.2021 | 12:30

В парламента с Тотю един до друг.И без това го подкрепяше за всичките му далавери ,разбира се не безвъзмездно.Чакаме новото ауди,че старото вече на цели 4 години остаря.Пак сигурно ще е бяло.Черна душа -бяла кола.Безценно.

Отговори
19 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?