Следвайте ни

Дани Каназирева: Болницата в Карлово се справя въпреки ръста на заразени

viber icon

Ситуацията с болните от Ковид–19 е усложнена и вече има над 930 хоспитализирани в Пловдивска област, съобщи при посещението си в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово водачът на листата на ПП ГЕРБ – СДС от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева. Тя се срещна с управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев и с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов.

„Организацията в здравните заведения в областта, която имаме в момента ни позволява да се справяме, но данните показват, че наближаваме пика от ноември, миналата година, когато заболеваемостта рязко се увеличи. Поради тази причина Медицинския щаб взехме решение от днес леглата да се увеличат с още 161, от тях 13 да са интензивни“, коментира Каназирева.

По думите и  в общинската болница в Карлово, където е единственото инфекциозно отделение извън Пловдив, също расте броят на хоспитализираните. Целият персонал полагат големи усилия да овладеят положението и всеки един болен да получи лечение. Тежките случаи се извозват към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Кметът д-р Кабаиванов благодари на Дани Каназирева за помощта, която като председател на Областния кризисен щаб  оказва в трудните моменти, както на общината, така и на болницата. Включително и с намирането на доброволци, стажант-лекари, за ковид отделението тук.

„Лекарите в болницата успяват да поддържат един график за лечение. В момента са 47 болните в отделението. Вече опитът за лечение на ковид е по-голям, съответно и лечението е по-добро, уточни Кабаиванов.

Водачът на листата допълни, че независимо от предизборната кампания, поддържа непрекъсната връзка със Спешна помощ и всеки един директор на болница в областта. Тя припомни, че още преди да се стигне до новото затваряне, бяха възстановени в пълен обем терапевтичните и интензивни легла за 20-те болници в региона, с ковид-отделения, както и гарантираните за Спешна помощ. Беше възстановен и графикът за хоспитализации на тежки случаи, които се нуждаят от интензивно лечение.

„Надявам се да преодолеем и този пик и заболеваемостта да се задържи, да достигнем така нареченото плато, а след това и да има спад. Всичко, което зависи от мен ще го направя, както съм го правила и досега. Общинските болници в региона се справят много успешно с наличния си ресурс. Искам да благодаря на  всички лекари, сестри, санитари и всички служители, които са денонощно на работните си места и се грижат за болните от Ковид-19 от нашия регион“, каза Каназирева.

Тя допълни, че не бива да се предизвиква паника сред хората. Продължава и  ваксинацията в община Карлово като са осигурени два мобилни екипа, които да подпомогнат процеса. Чака се и следващата доставка на ваксини. Предстои да стартира ваксинацията и във ВМЗ –Сопот.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Няма такъв наха литет

Няма такъв наха литет

29.03.2021 | 14:10

Ох не мога повече.Тоя вам пир пак се появи.Те от селото го гонят ,то наха лното в попската къща се свира.

Отговори
6 0
Данка Измамка

Данка Измамка

29.03.2021 | 14:07

Кво я слушате тая, ве! Физиономията й фотошоп, името й фалшиво, циците й пластмасови, тая няма нищо истинско, ве. Пълна измишльотина, Данка Измамка.

Отговори
6 0
Герб

Герб

29.03.2021 | 14:14

Трябва да се гласува с бюлетина 28 и преференция, така здравка няма да влезе

Отговори
2 1
Глупости

Глупости

29.03.2021 | 17:15

Вече не е така.Водачът винаги влиза!

Отговори
2 0
Оле, мале

Оле, мале

29.03.2021 | 14:07

Здрафчето постигна световен рекорд - с бездействието и некомпетентността си успя да разболее повече медици, отколкото пациенти в Пловдив. Защото, вместо да намери и достави предпазни средства за тях, тя се занимаваше с далавери на дребно от коя козметична фирма да вземе пари за дарен спирт, от който да направят дезинфектант, който пък после да препродадат на десеторна цена. Майсторка е госпожата, успя. В Пловдив се заразиха и умряха много хора, заради нейната неадекватност. Но тя упорито продължаваше по цял ден да дава интервюта и да се явява по медийни участия, вместо да свърши нещо в полза на пловдивчани. По болниците нямаше маски, нямаше ръкавици, нямаше дезинфектанти, нямаше предпазни костюми, нямаше нищо, което да пази живота и здравето на медиците. А това беше нейно задължение, на въпросната кандидатирана сега госпожа. А дали си спомня, че за да сглобят една барака от 20 квадрата панели, им трябваха 3 месеца и цената накрая беше 300 000 лева за тази импровизирана лаборатория за тестове на ковид?!? Изумителна заслуга, поздравления, госпожа! Ти можеш всичко!

Отговори
6 0
Димитър Ганев от Тренд: Схемата Каназирева

Димитър Ганев от Тренд: Схемата Каназирева

29.03.2021 | 14:04

„Схемата на г-жа Каназирева се оказа по-проста, но пък за сметка на това ефектива. Те засичат в началото на изборния ден секциите, в които агенциите правят екзит пол, и пускат хора, които нямат право да гласуват в тези секции, но пък влизат в тях. След което те обясняват пред секционната комисия, че са объркали мястото си за гласуване и на излизане от секцията представят себе си като вече гласували и могат да попълнят анкетна карта за екзит пол. Социологическите агенции по решение на ЦИК трябва да са на три метра извън секцията и съответно нямат видимост какво се случва в нея. Заради това нашите екипи няма как да знаят дали определеният човек е гласувал или не е. Така по наши изчисления с помощта на не повече от 40-50 души в целия изборен ден този логистичен екип на Дани Каназирева успява да направи социологическа манипулация и да доведе до разлика от 7-8% между екзит пола на всички агенции и крайния изборен резултат. Не съм сигурен доколко г-жа Каназирева е спечелила от това, но според мен всяка постъпка, която цели определена манипулация, рано или късно се връща като бумеранг към нейния източник“, каза Димитър Ганев пред „Капитал“.

Отговори
4 0
Неам Нерви

Неам Нерви

29.03.2021 | 14:02

Ти още ли си тука, ма?!?

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?