Следвайте ни

Д-р Петър Москов в Пловдив: "Национално обединение на десницата" е единствената дясна алтернатива, моралът в политиката ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Коалиция "Национално обединение на десницата" закри предизборната си кампания за Южна България и реши да го направи точно в Пловдив - градът, който се слави като десен. Събитието се проведе на открита сцена "Ядрото" в арт квартала на града под тепетата "Капана".Присъстваха лидерът на партия КОД д-р Петър Москов, лидерът на БЗНС Николай Ненчев, лидерът на Български демократичен форум и водач на листата на коалицията за Пловдив Жаклин Толева, лидерът на партия КОД в Пловдив и втора в листата на коалицията за града Пепа Деведжиева, също други представители на листата, редица граждани и симпатизанти. От сцената Жаклин Толева заяви, че е грешна представата в обществото, че социалната справедливост е някакво ляво измерение. "Нищо подобно. Социалната справедливост, без която личността не може да има достойнство, е виждане на дясната политика, която предлага чрез работа, стимулиране на икономиката и творчеството за създаване на тези работни места, чрез които всеки може да намери своето място. Дясното е за публичност в институциите и за ефективно работещи институции. Дясното е за подкрепа на инициативите, в подкрепа на родното производство, на научния потенциал, на стратегия за културата. Дясното също така е морал, национални традиции, достойнството да се наричаш българин", посочи водачът на листата на коалиция "Национално обединение на десницата" за град Плодив. 


Тя подчерта, че пред коалицията стои целта да покаже, че има морал в политиката, да солидализира всички свободномислещи хора, всичко онези, които са имали очакванията за голямата промяна още през 1990-та година.Лидерът на БЗНС Николай Ненчев каза пред събралите се граждани, съмишленици и симпатизанти, че представителите на коалицията са единствените наследници на репресираните от комунистическия режим, прекарали дълги години в концлагери и затвори, дали живота си за своята кауза. "Ние ще продължим тази тяхна кауза, ние ще следваме техния път, защото такова е тяхното завещание", посочи той. 

"Налагало се е във всички тези години да правим компромиси по отношение на политическите сили и партньори, с които съм бил длъжен под една или друга форма да бъдем заедно. Но сега ще кажа, че не съм направим никакъв компромис да бъда с всички тези хора от коалиция "Национално обединение на десницата". Оттук насетне не сме склонни да правим компромиси в името на България". 

Лидерът на партия КОД д-р Петър Москов се обърна към хората с думите, че идват избори и на всички е ясно, че България има нужда от промяна. "Въпросът е каква промяна. Обикаляйки десетки населени места в страната, ние се опитахме да дадем отговорите на два основни въпроса. Първият е защо сме убедени, че промяна трябва да има, но тя може да дойде само при дясна политическа алтернатива. Второ, защо сме убедени, че единствената дясна алтернатива на тези избори е "Националното обединение на десницата". Хората казват, че наистина е време за ново начало. Да бъде изтръскано дясното от калта, посипала се върху него от десетките фалшификати през годините, които наричаха себе си десница. Станахме свидетели на проваления дневен ред на прехода, през който десницата служеше за маска, за смокиново листо за прехвърлянето на политическата власт на онова старото комунистическото в икономическо господство днес. Старата десница се провали в това нещо. Дясното не е това. Да, дясното е Капана. Дясното е хубавияи и артистичен Пловдив. Дясното е всеки човек, който е свободен. Дясното не е тази организация на държавата, която имаме днес. Дясното означава силна държавност, ред, законност, лична сигурност, прекратяване на задълженията на работещия човек да издържа неработещия, мързеливия и неграмотния. Дясното означава икономическа свобода, защита на националната ни идентичност - българските традиции и християнските ценности, върху които сме се изградили като нация. Това е дясното. Възможността ни да защитаваме идентичността си", каза д-р Москов. 

По думите му при дясното има две големи битки, които трябва да бъдат спечелени - тези със старите и с новите комунисти. "Трябва са се справим с тези хора и тези структури, със същността и генезата на това, което ни доведе дотук - държавата ни да е една от най-бедните, хората да са със излъгани надежди и да се превърнат в носталгици по комунизка или емигранти. Решението на този въпрос се нарича безкомпромисна лустрация. Промяната идва не чрез мишкуване през съдебната система, а чрез български закон "Магнитски", който е едно от основните предложения на коалицията.  А той предлага в срок от 10 години представители на комунистическата номенклатура, заедно с техните наследници по права линия, да не  могат да бъдат бенефициенти на обществени поръчки над 100 000 лв., да не могат да заемат длъжностите прокурор следовател или съдия, да нямат право да са собственици или основни спонсори на национални електронни медии и т.н. Ето това означава скъсване с миналото, промяна и нова държавност. Този ангажимент може да бъде изпълнен само от ценностна десница", посочи д-р Петър Москов в Пловдив. 


Той подчерта, че битката за целите, които коалицията си залага, трябва да започне на тези избори. "В тази битка няма загубени гласове. Има единствено печелене връщане на достойнството на дясното в България. Никога не мога да ви обещая грандиозна победа и че ще променим света за един ден. Но това, което мога да ви обещая е, че няма да ви е срам от твоя от нас и това, което правим. Дясното е да запазим нормалността. Аз съм десен човек и ще защитавам дясното. Единствената дясна алтернатива на тези избори е "Национално обединение на десницата". На 11-ти с номер 19 в бюлетината", призова лидерът на партия КОД д-р Петър Москов. Закриването на предизборната кампания на коалиция "Национално обединение на десницата" завърши с коктейл, музиката на джаз легендата Огнян Видев и творчеството на съпругата му - художничката Цветана Видева. Преди събитието в арт квартал "Капана" той заедно с представители от пловдивската листа на коалицията разгледа галерия "Тракарт". Заедно с водачът на листата на "Национално обединение на десницата" Жаклин Толева откри изложба с картини на Крум Хорозов от Русе - затворник, прекарал години в Белене.Творбите му са рисувани след излизането му от затворническия лагер. Тя изтъкна, че хора са били изпращани там, защото са отстоявали своите идеали. "Поколенията нямат нужда само от идеали, а от примери как те се отстояват" посочи Толева, представяйки отделните произведения. 


Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ШУТ.............

ШУТ.............

08.07.2021 | 09:11

НАЙ ГОЛЕМИЯ ЛЪЖЕЦ ШУТ!!! ТОВА НЕЩО СИ МИСЛИ ЧЕ Е НЕЩО ПЪК ТО ПОВЕЧЕ ОТ НИЩО...

Отговори
0 0
Московата партия

Московата партия

08.07.2021 | 08:31

Един файтон ора

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?