Следвайте ни

ЦИК: Подадени са близо 72 000 заявления за вота в чужбина

viber icon

„Все още няма подписан договор за доставка със "Сиела Норма на допълнителни машини", заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева по време на брифинг днес.

"Тази компания има най-много капацитет да свърши работа, но никой не ги задължава за договор. Ако не искат да изпълнят поръчката, то нека се откажат, за да преговаряме с друг изпълнител", допълни говорителят на ЦИК Цветозар Томов. И категорично заяви, че машини за всички изборни секции ще има.

„По отношение на договора: за това е следващият етап от обществената поръчка за модифициране на софтуера и логистиката на машините. Условията са същите, каквито са били договорени в предишния договор от 6 февруари”, допълни Матева.

Подадени са близо 72 000 заявления за гласуване в чужбина, с 15 000 по-малко от тези за вота на 4 април. „На 15 юни изтече срокът за подаване на заявления за вота”, посочиха още от ЦИК. 

"Трябва да сме готови, че този път в възможно да гласуват повече хора, отколкото през април, при по-малко подадени заявления", допълни говорителят Цветозар Томов.

Най-много секции ще бъдат открити в Германия, Великобритания и Турция.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

17.06.2021 | 21:02

От които 71 985 са от Турция! Скоро след изборите ДПС внася искане в община Пловдив за предоставяне на терен в централната градска част за изграждане на джамия, която ще бъде най-голямата на балканският полуостров!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?