Следвайте ни

БСП представя кандидатите си за новите избори ВИДЕО

viber icon

„БСП за България“ регистрира листата си в Пловдив и се цели в 3 мандата. Документите за регистрация бяха сложени в червена папка. Това се случи точно в 14:30 часа, когато част от кандидатите за депутати в 46-то Народно събрание пристигнаха пред сградата на пловдивския общински съвет, където се помещава РИК 16, за да я внесат. Кандидатите за депутати от града под тепетата са представители на различни сфери - има двама архитекти, строител, инженер, човек на изкуството, икономист, юрист. 


Водачът на листата е проф. Иво Христов, но не той не пристигна в Пловдив да я регистрира. Ролята му беше поета от втория в нея – Илия Гатев. Той беше придружен от доц. Георги Йорданов,  арх. Костадин Палазов, художничката Вихра Григорова, адвокат Георги Илчев, председател на АБВ  в Пловдив, Румен Григоров, Иван Петков. Причината за отсъствието на професора е, че той имал служебни ангажименти в чужбина. Трети в листата е Костадин Палазов, следван от Димитър Георгиев, Вихра Григорова и Калин Милчев. 


"Амбицията ни е на изборите на 11 юли да постигнем по-добър резултат и да вкараме  минимум трима народни представители от Пловдив", заяви Гатев. На вота на 4 април БСП взе два мандата в града. 
 

„На тези избори се явяваме обединени, с широка лява коалиция. В следващия парламент ще работим за стабилно управление и ще обърнем внимание към важните социално-икономически проблеми на България. Българският народ трябва да узрее, че популизмът трябва да отстъпи място на разума в управлението на държавата“, добави Илия Гатев. 


Социалистите все още не са решили кога ще стартира предизборната кампания. Този път обаче ще заложат на повече срещи с избирателите. Ще има и сериозна интернет кампания.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

На КОЙ ни остави бебе?

На КОЙ ни остави бебе?

06.06.2021 | 22:57

БСП сега са 80% по-нормални без бебето!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?