Следвайте ни

БСП Пловдив с кърваво писмо до Корнелия Нинова

viber icon

ОТВОРЕНО ПИСМО

Относно: Поканата за среща на 10 април 2021 г. на тема преминали избори и стабилизиране на партията

 

ГОСПОЖО НИНОВА, 

Учтиво благодарим за тази покана, но тя вече е безвъзвратно закъсняла, защото времето за разговор с Вас изтече. Времето е за незабавна ОСТАВКА, придружена с извинение към всички социалисти! Вашето оставане на председателския пост е фатално за политическото битие на най-старата българска партия - БСП.

Права сте, като казвате, че нашата партия е преживяла възходи и падения. Така е, но българските социалисти, г-жо Нинова, никога не са губили избори от собствения си председател. 

С действията си Вие подарихте победата на ГЕРБ, а с неадекватните си решения доведохте БСП до състояние на незначим политически субект. Нямате моралното право да искате повече доверие чрез режисирани мероприятия, като тази покана за среща. 

Отказваме срещата, защото в последните четири години Ви канихме нееднократно на откровена дискусия. Смятахме, че диалогът трябва да се поддържа, тъй като имаме да решаваме отговорни задачи. Мислехме, че комуникацията не трябва да се прекъсва, понеже БСП е обща кауза. Вярвахме, че в открит и прям разговор можем да изчистим недоразуменията и да работим за успеха на Партията, което разбирахме като спасение за България. Вместо това срещнахме брутално, антидругарско и реваншистко отношение. 

Отказваме да водим разговор с Вас, защото искахме такъв, когато дойдохме на „Позитано“ 20. Тогава демонстрирахте пълното си пренебрежение към легитимното пловдивско ръководство. Нещо повече – организирахте интригантска кампания, за да злепоставите пловдивския актив, който е гръбнакът на всички избори: 

-        С медийни лъжи се опитахте да извършите пълзящ преврат в Пловдивската партийна организация;  

-        Наложихте решение за отнемане на партийната собственост на БСП – Пловдив; 

-        Подменихте изцяло листата; 

-        Назначихте паралелен предизборен щаб в Пловдив.

Всичко това опаковахте в поредна порция от лъжи, като в средата на предизборната кампания впрегнахте и официалния пресцентър на БСП, който разпространи дописка-компромат срещу БСП - Пловдив с изрично указание да бъде публикувана в медиите (прилагаме скрийншот на мейла). Журналистите споделят, че подобни пасквили се пращат редовно и срещу президента Румен Радев. Това е колкото недостойно и подло, толкова и уронващо авторитета на цялата Партия, поради което и изходът е само един – Вашата незабавна оставка. 

 

ГОСПОЖО НИНОВА, 

Пренебрегвайки нашите предупреждения, Вие сгрешихте тотално, като демонстрирахте тоталитарно поведение с погазването на демократичните процедури в БСП и Устава. 

БСП не се нуждае от председател, чийто управленски стил се описва с формулата „Бърза приватизация и светкавична ликвидация“, прикрит с внушения за „курса Нинова“, за „линията Нинова“, за „политиката Нинова“. 

Спестете ни унижението в обществото и освободете председателския пост, за да съхраните поне човешкото си достойнство и достойнството на Партията ни.

Накратко – показахте Вашата тоталност и загубихте тотално! Сега е времето да понесете отговорността за поведението си. 

Не оставката на Изпълнителното бюро, което ползвахте като смокинов лист за собствените интереси, а само Вашата оставка може да убеди редовите социалисти в думата ОТГОВОРНОСТ! С личната отговорност започва пътят към стабилизиране на БСП. 

Районните структури на БСП – Пловдив ще анализират задълбочено причините и факторите за срамната загуба в следващите няколко дни. Те ще бъдат обобщени на заседание на Градският съвет на 15 април 2021 г. от 18.30 часа. Водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град има интерес да се запознае с изводите в дълбочина. 

Всичко това аргументира допълнително нашия отказ на една формална политическа масовка, каквато се очертава да бъде срещата на „Позитано“ 20 утре. 

 

9.04.2021 г., Гр. Пловдив

Димитринка Вакрилова – ВРИД Председател на ГС на БСП – Пловдив 

Тодор Стоилов – председател на РС на БСП – Централен 

Йордан Василев – председател на РС на БСП – Източен 

Атанас Баташки – председател на РС на БСП – Северен 

Костадин Беларев – председател на РС на БСП – Южен 

Добромира Тошева – председател на РС на БСП – Тракия 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (25)

Полански

Полански

10.04.2021 | 07:43

Фирма вход мениджър е МОШЕНИЧЕСКА

Отговори
0 1
Цецо

Цецо

10.04.2021 | 07:42

От перикендетата на Гергов друго не може да се очаква. Нинова ги отдели от яслата на Банкянския и те сега искат реванш.

Отговори
6 3
конференцията

конференцията

10.04.2021 | 06:33

Гергеланчо и приближената му прислуга: Нинка, Сашка, Петя Манева, Вакрилова, Николова, Радев, Търновалийски, районните председатели и прочие, очевидно още не могат да проумеят, че мачът за тях свърши. Край, конец. Кое не ви е ясно. В чисто човешки план сте за съчувствие. Гадно е наистина, точно когато си помислиш, че си подредил нещата изцяло в твоя полза и да получиш шут отзад. Да, неприятно е доста. Но такъв е животът, какво да се прави. Общо взето, каквото почукало, такова се обадило. Когато вие мачкахте и наритвахте всичко живо по нареждане на шефа ви, или просто защото сте с такъв морал, не мислихте за последствията и, че всичко се връща в този живот. Или впрочем мислихте. Мислихте, че деребействата ви ще са вечни. Е, не става. Затова по-добре запазете достойнство и спрете с този смешен цирк с тези отворени писма. Примирете се и напуснете преди да са ви изритали.

Отговори
9 3
Вън.....

Вън.....

10.04.2021 | 01:41

Нинова отвръщава с нахалство! Не върви! Да се маха!

Отговори
10 9
Браво!

Браво!

09.04.2021 | 23:11

Корнелия се оказа политик с т0пки! След като разкара хората на Корпорацията Чичо Гоче!

Отговори
15 6
Не ще да е от КОВИДА

Не ще да е от КОВИДА

09.04.2021 | 19:42

Имам чувството, че на доста пловдивчани им "хлопа дъската". След масовата чиновническа подкрепа за мутрата и неизвестно кое СДС, сега откачиха и БСП-арите. Нещо лудо има в този град. Нещо селско тарикатстване и мислене с гънката в долната част на гърба. Полудяха и "левите". Гергов малко плаща от парите от варненската "дупка". От гол ентусиазъм ще е, но най-вече от лява тъпотия пловдивска.

Отговори
15 21
лапаааай

лапаааай

09.04.2021 | 21:24

ти смазваш ли си гърлото с малки герберски човечета а червен каскет.Ти с.е.р.а в уста.та

Отговори
2 13
да му ядеш у я

да му ядеш у я

10.04.2021 | 02:36

да му ядеш у я

Отговори
1 1
дядо

дядо

09.04.2021 | 19:30

ТАЗИ НАХАЛНИЦА КОРНЕЛИЯ ВИРНАЛА КРАТУНАТА , ВМЕСТО ДА СЕ ЗАСРАМИ И ДА СЕ ИЗМИТА ОТ ПАРТИЯТА

Отговори
24 19
68po7

68po7

09.04.2021 | 19:16

Охо, мишоците изпълзяха на светло. Не забравяйте и Николай Радев и Веселина Карапеева също. Те имат специални подаръци от тази партия и бившите величия в тази партия.

Отговори
22 7
МАРА

МАРА

09.04.2021 | 19:04

ТАЗИ ВОНЯ Е ОТ СВИНАРНИКА. ВСИЧКИ РАЗУМНИ ХОРА СА ЗА КОРНЕЛИЯ. СВИНАРЯ И ТЕЗИ КОИРО ЛОЧАТ ОТ КОЧИНАТА СА НАПИСАЛИ ТОВА НЕДОНОСЧЕ. НЯМАТЕ ШАНС

Отговори
23 18
БСП

БСП

09.04.2021 | 18:45

Този текст е диктуван от едно псевдомъжле от Ръкуски.Сиреч Жорката Търновалийски, под зоркото око на един свинар, вие знаете кой е.

Отговори
21 16

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?