Следвайте ни

БСП: Милиони в Пловдив потъват за ремонти на ремонта

viber icon

Заглавието: „Мъж пропадна в ремонтиран тротоар в Пловдив“ заля националните медии. Причината е поредният некачествен ремонт от злополучно известния за пловдивчани воден цикъл на града. Бившият кмет Иван Тотев изпусна първия вариант на Водния проект, защото дълго време не можа да се разбере с фирмите изпълнители за „плащанията”?! Така изтече първият програмен период (2007 -2013) и Пловдив остана без воден проект. През втория програмен период (2014 -2020) той отново бе планиран.

Вторият в листата на ГЕРБ го „завеща“ на следващия кмет на ГЕРБ - Здравко Димитров в насипно състояние. За да се задвижи тежката общинска машина, в края на 2020 г. Общинският съвет гласува заем от 30 млн. лева. В края на 2020 година изтече и вторият програмен период, но останаха гратисните две години да се реализират всичките обществени поръчки. В момента се работи само по две от тях и качеството, както се видя по всички медии, е невероятно лошо. Нескопосано се сменят водопроводните и канализационните тръби на два квартала в район Северен.

Още не е започнала работа по разширението на пречиствателна станция. Изграждането на нов голям канализационен колектор и водопровод по два големи булеварда – „Дунав“ и „Брезовско шосе“ още не е договорено. Съществува реална опасност да изтече крайният срок и обектите да не бъдат реализирани. Фирмите, ангажирани с проектите, ще бъдат принудени да форсират изпълнението за сметка на качеството. Цялата вина е на общинската администрация на община Пловдив, която от 2011 г. е доминирана от ГЕРБ. Вече 10 години този проект се управлява лошо, некомпетентно, хаотично и некачествено от една политическа партия. От това страдат хората. Улиците в кварталите са разкопани от есента, пловдивчани газят кал, автомобили пропадат в изкопите, а има и травми на пешеходци. 

Тепърва ще се разкопават два големи булеварда с тежък трафик. За пречиствателна станция се мълчи, защото там нищо не е наред. Фирмите, които досега са сключили договори с общината, са познати от години. Те са обичайните заподозрени в тесни отношения с администрацията. Милиони от джоба на данъкоплатците се харчат за ремонти на ремонта, а ефектът е винаги един: срутища, свлачища, калища. Пловдив не е изключение от тези видими резултати по рецептата на ГЕРБ. Комфортът им обаче свърши.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Петров

Петров

10.03.2021 | 00:05

Шашнат съм, напълно, да се гласува за ГЕРБ и на тези избори, след целия този скандален резултат, след толкова лъжи, след толкова пари раздавани от джипа на Борисов, ще рече, че нивото на пловдивчани е това на мисирките, на които се подхвърлят трохи или на сиренцето в капана, който трябва да щракне на 4.04.2021. Вече ми е обидно да се нарека пловдивчанин, опростачването е достигнало чудовищни низини. Майната му на тоя народ, заслужава си дереджето.

Отговори
1 1
Иван

Иван

09.03.2021 | 16:25

Сбъркал си влака пич. Ако беше избрал правилния влак щеше да си депутат.

Отговори
3 1
Закривай листата

Закривай листата

09.03.2021 | 11:51

Лелята да забележи, че пак не си е на място, барабар с тия всички смешници. Атанас Баташки си има питане и си действа по темата, по каналния ред, а не с празни лаланици : http://bsp-plovdiv.org/?q=news&newsid=645 А и още нещо - не сме на местни избори, бе, неадекватници!

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?