Следвайте ни

Броене по мъките в Панаира: Студ и празни кафе машини СНИМКИ

viber icon

Студени зали, недостатъчно тоалетни и кафе машини без консумативи. От това се оплакват пловдивчани и гости от провинцията, които вече цяла нощ чакат да им дойде редът да си предадат протоколите в 16 и 17 РИК в панаира.

Иван Великов е за първи път член на избирателна секция в район „Тракия”. Казва, че едва ли ще повтори това си решение. 

„Пристигнахме в 12 часа в полунощ. Тогава бяха минали само 91 секции. 10 часа по-късно минаха около 200 секции, но още чакаме да ни дойде редът”, казва той.

През по-голяма част от нощта в залата на палата 3 било толкова студено, че дори не успели да дремнат. „Не стига това, ами през цялото време те облъчват с реклами – текат постоянно по високоговорителите и ти гръмва главата”, оплака се Великов. 

Температурата в залата станала по-поносима едва на сутринта.

Поетът Николай Славов, който бе член на избирателна комисия от район „Централен” засегна и друг проблем. 

„Знаят още преди седмици, че тук ще дойдем 1800-2000 души. Толкова ли е сложно да сложат по десетина тоалетни за мъжете и жените, ами трябва да се блъскаме толкова хора в 2-3 тоалетни от времето на соца”, пита той. 

В съседната палата, където чакаха членовете на избирателните секции от областта обясняваха, че жените са принудени да влизат в мъжките тоалетни. 

Другият проблем са само двете кафе машини, които трябва да обслужат хиляди, които не са мигвали от 30 часа. „На всеки половин час им свършват консумативите и никой не се сеща да ги зарежда”, обясни поетът. 

Николай Славов засегна и проблема със сигурността. „Всяка една комисия идва с чувалите и никой не ги проверява поне с детектори за метал. Ами ако някой реши да направи терористичен акт? Има такъв мегдан! Иначе полицаите са през 10 метра и правят забележки, че си смъкнал маската”, разказва той.

Много оплаквания имаха и членовете на секции от селищата извън града. Илиян Бочев и Валентин Трифонов дошли в 2 през нощта от Карлово. Тъкмо дошли и гръмнало захранването на залата. „Още не можем да се стоплим”, каза Валентин Трифонов.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

важно

важно

05.04.2021 | 14:20

важно е че Герп е първи в града и областта , браво на победителя, а за бъркотията и простотията в Панаира, голяма работа, нали си ги избрахме.

Отговори
0 1
Nqma kak

Nqma kak

05.04.2021 | 14:16

Не е нова тази новина. Наистина общо 25-30 часа не си струва нито парите, нито риска.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?