Следвайте ни

Бойко Борисов: Това са първите частни избори на Румен Радев

viber icon

Приятели мои това ще са първите частни Румен Радеви избори в България. Недемократични, частни избори. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Шумен.

По думите му не случайно примерът на Румен Радев за подражание е президентът на Венецуела Мадуро. „Не случайно никъде в Европа няма машини. И не случайно експертите са от Венецуела и Колумбия.

Те са тук, за да помагат на Радев. Какъв износ на демокрация от Латинска Америка? Наблюдателите на ОССЕ се опасяват от потенциална възможност за гласуване на един избирател повече от веднъж.

Те се опасяват, а ние? Какво ни остава на нас? Недостатъчното време на хората да свикнат с машините им действа демотивиращо и срива доверието“, посочи Борисов извадки от доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

„Рядко съм се съгласявал с Румен Радев, искам да Ви прочета какво е казал той. По отношение на машините имаме пълно единодушие с него. На 9 януари, на консултации с „Демократична България“, забележете, той казва следното: „След като ще се броят контролните разписки, трябва да има изписани на тях партиите, те да се сметнат и да се съпоставят накрая с електронната памет на самата машина.

Това ще е гаранция, ако всичко съвпадне, че машинното гласуване е 100% надеждно. И мисля, че това трябва да бъде едно ясно изискване, за да имаме доверие в този машинен вот, защото това е средството да се избавим от недействителните бюлетини и машинациите“. Точка. Г-н Радев, и ние това искаме“, подчерта Бойко Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ внесе жалби и до ЦИК, и до съда. „Защото сега казват така: „Машината каквото пуснала, пуснала. Никой няма да брои в урната за коя партия са“. Неговата ЦИК вече няма това да прави.

А защо? Защото дори и ОССЕ, международните наблюдатели, които изпратиха мисия за вота, казаха, че ние проведохме честни и почтени избори, нашето правителство. Сега казват така: „Приемането на задължителното машинно гласуване е станало без обществени консултации и твърде бързо“. Те го казват, не аз. До тук само цитирам Радев и ОССЕ“, обясни лидерът на ГЕРБ. По думите му в доклада си наблюдателите на ОССЕ поставят под въпрос капацитета на новата ЦИК да се справи с организацията на вота.

„Аз съм сигурен, че те ще се справят с машинациите, не с организацията“, категоричен бе Бойко Борисов. Той припомни, че от ОССЕ казват още, че „краткият график за купуване и внедряване на машините прави ЦИК силно зависима от доставчика“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че очаква и отговор защо чуждестранни „експерти“ от Венецуела, Колумбия и Коста Рика участват в подготовката на машините за изборите.

„Защо съветникът на президента или на премира, не го знам точно, Атанас Шарков, който по случайност е активист на „Да България“, е имал достъп до кодовете на машините? И то без да има договор с ЦИК? Ето този въпрос много ме вълнува. Те тихомълком го махнаха от съветник, защото ги изловихме. И сега тактиката им е, машините така са ги настроили, че всеки трети, ако са много нахални, но аз мисля, че това ще го направят – всеки трети, за президентските избори. Сега ще репетират.

Всеки пети глас да отива най-вероятно за „Има такъв народ“. За да има някой да ни изпревари. За да имат уж моралното право те да управляват“, предупреди Бойко Борисов. Той обясни, че това им е тактиката в момента.

„Като тръгнах по залите сега се побъркват, защото си мислеха, че ние ще се преклоним, ще се наведем и ще им гледаме безобразията.

Пратиха милиционерите. Казвам милиционерите, а не полицаите, защото при такъв червен министър, шеф на комунистическо следствие, той може от полицията да направи само милиционери. Миналата седмица на изборите в това село в Никола Козлевско, пратили 30 жандармеристи да пазят 30 избиратели.

Викали кметове от ГЕРБ да подписват декларации, че няма да участват в изборите. Всеки ден министрите се държите като предизборен щаб и в същото време очаквате кметовете да не участват. Как няма да участват в кампанията, това е политика?“, изрази възмущението си Борисов.

„ГЕРБ бил в изолация, а навсякъде залите са ни пълни. Най-голямата ми цел е да предпазя партията ми да се сдружи с Мая Манолова, Татяна Дончева, БСП, ДПС“, заяви Бойко Борисов. По думите му, когато всички се сдружат, народът остава в опозиция.

„Били сме опозиция на Орешарски. Същата такава свинщина беше. 6,7 млрд. лева потъна тогава държавата. БСП е шампионът по фалирали банки – 25-26. Последно фалираха КТБ“, припомни председателят на ГЕРБ. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (22)

Стоян

Стоян

02.07.2021 | 11:37

Трябва да си завършен гьон сурат, за да застанеш зад Мутрата и да не изпитваш срам! Погледнете ги , стоят в миманса и гледат "умно", аха да измучат!

Отговори
5 4
Бай Георги

Бай Георги

02.07.2021 | 12:51

Мутрите сега са на власт. Ала не виждате ли, всички мутри са пуснати на свобода, преди дни освободина и Мино Стайков от затвора, върнаха хората на Божков от Дубай и отново на свобода, а истинските мутри в моемнта ни управляват. Рашков с имоти за милиони и никой не смее да му каже нищо, защото МВР е на колене.

Отговори
1 3
Петър

Петър

02.07.2021 | 16:51

Бай Георги, мутрите са в ГЕРБ, ама ти не ги разбипраш тези работи, затова им се връзваш на приказките.

Отговори
3 1
Трябва да се лекуваш кратуно

Трябва да се лекуваш кратуно

02.07.2021 | 07:09

Тиквич ,изперка брат ми , изперка.Лечение ти е необходимо ,а не вече политика.

Отговори
9 11
Евгений Мавзолейни

Евгений Мавзолейни

02.07.2021 | 10:29

На кривата ракета Космосът и пречи!!! Аман от недокл?тени ?

Отговори
3 4
3,14

3,14

02.07.2021 | 06:25

Как може такива думи да изрече един бивш премиер?Какво ли си мислят като слушат глупостите му бившата му съпруга,дъщеря му,зетя,внуците?Какво ли мислят тези зад него на снимката!Какво си мислят главатарите на ЕС?

Отговори
12 7
Пълна мобилизация

Пълна мобилизация

02.07.2021 | 01:11

Червени тролове са се надпреварвали тук да пишат п р о с т а ш к и коментари!!!

Отговори
13 13
Бай ти му Герги

Бай ти му Герги

01.07.2021 | 23:16

Били сме под комунистическо робство Но пък под онова на чифутската нагла мръсна лакома мързелива ненаситна пасмина комунистическото робство си е направо ВИЦ и Тошо Правешки клоун

Отговори
6 4
Киро

Киро

01.07.2021 | 22:59

Долу комунистите!

Отговори
9 8
дякон

дякон

01.07.2021 | 22:26

Не прави на другите това ,което не искаш да се случи и на теб!-рече Господ.(Библията )

Отговори
11 2
Егаси и наглата Тиква

Егаси и наглата Тиква

01.07.2021 | 22:20

А ти колко частни избори имаше досега тиквуне? Виж си само Пловдив гьонсурат такъв.Иначе кой щеше да избере тая крадлива мърша Тотев.

Отговори
21 11
ТИКВО СТИГА РЕВА.12 ГОДИНИ ТИ КАК ПРАВЕШЕ ИЗБОРИ.

ТИКВО СТИГА РЕВА.12 ГОДИНИ ТИ КАК ПРАВЕШЕ ИЗБОРИ.

01.07.2021 | 22:11

А НА МАМИНИЯ ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ В ПЛОВДИВ ЩОТО НЕ БЯХА ЧАСТНИ ГАЛФОН С ГОЛФОН.СЛАВЧО ОЩЕ ЩЕШЕ ДА НИ Е КМЕТ ИЗМАМНИЦИ С ИЗМАМНИЦИ.

Отговори
19 9
Тъй ще бъде

Тъй ще бъде

01.07.2021 | 22:08

Ще му направим на Чифутската Тиква граждански арест Адвоката му Мърковски вече ни обясни кък става Той с пищолче и ние с пищолче И малко лобут зад колоните на Министерския съвет където камерите са повредени

Отговори
12 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?