Следвайте ни

Борисов: Предлагам мир и да изберем най-доброто, което може да свърши работа

viber icon

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за приключилите избори и даде оферта за следващия кабинет. Лидерът на ГЕРБ избра Фейсбук за изявлението си, заснето пред дома му под падащия сняг. 

"Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния процес. Свършиха огромна работа. За около година купихме за над 45 милиона машини за машинно гласуване за много пари. За съжаление, какво стана? Огромната част от хората не искат да гласуват на тях. Неслучайно и холандският премиер ми каза: "Бойко, ние купихме такива машини, едни избори проведохме на тях". И друга такава държава в Европа няма.

Трябваше, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни и честни, да имаме и машини. Това наложи огромна работа за много хора" да ги сертифицират, произведат, закарат. Мисля, че заслужават голяма благодарност. Имаме поне още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. В кои градове, колко, колко от образованите, необразованите са гласували за отделните партии. Това също е важно", заяви Борисов.

След това той похвали резултата на ГЕРБ и СДС, които спечелиха парламентарния вот с 25%.

"Искам да си благодаря и на моята партия, разбира се и на колегите от СДС. Моята партия доказа, че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път работихме така, както трябва да работи една партия: мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори", каза още той. После предупреди своите опоненти, които говорели от името на народа.

"Преди 15 години, когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямахме алтернатива, както и до ден днешен. Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Разбирам ги. Приповдигнато им е настроението. Изкарали по 5, 4, 9 процента и считат че това е много. Не, не е много. Те и 25 процента не са много, но ако имаш 5 или 9 процента и говориш от името на народа е доста смешно. И аз именно затова днес благодаря на моята партия. След няколко дни разбира се ще благодарим на суверена - народа", продължи Борисов. След това той коментира резултата от вота.

"Някои казват, че много били партиите. Напротив. За мен е най-добре е да има голяма представителност в парламента. Защото там се правят политики. Чувам за изказвания - важното е Борисов да го няма. Разбира се и без петел ще съмне. И без Борисов. Имате ли по-опитен от мене. ? Има ли някой по-голяма международна подкрепа? Някой, който да се е справил с три кризи - т.нар.гръцка криза или миграционната криза или пандемията. И вижте нашите резултати сега в пандемия", каза още лидерът на ГЕРБ. И премина към очакванията за развоя на политическата ситуация у нас след вота.

"Но предстоят най-важните месеци. Знам какво говоря и каква отговорност нося. Някои казват, че партиите били много. За мен е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента. Там се правят мнозинства. Там се взимат решения. Там се правят политики.

Много се радвам, че влизат много партии в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. Но вие сами няма да се справите, нямате експертиза. А ние имаме огромен потенциал. И вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея да бъдем толкова консолидираме, защото светът, Европа ни гледа и ако няма стабилна политическа обстановка, нищо няма да се получи. 

Чувам, че тези с по 4-5-9 процента искали да правят нещо антиБорисов. Но си спомнете какво стана с Орешарски. Всички казват, че признават изборите. Имаше организация, справиха се хората.

Така че мои мили опоненти, познавам ви всичките, всички сте работили с мен, израдвайте се, вече сте в парламента. Нали това беше зорът още от лятото. Ето видяхте, най-мирната, позитивната, толерантната кампания я проведохме ние. И се извинявам на медиите, че използваме този начин на разговор. И това не е добра практика. Нали не се съмнявате, че при този изборен резултат може да имаме 40-50 млади, умни и красиви симпатизанти на ГЕРБ, които да ви преследват, като чакали", каза още Борисов. Накрая той отправи и своето предложение към останалите партии в новия парламент.

"Аз ви предлагам мир, да сложим експертите и да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е наясно. Това е моето предложение към всички - порадвайте се 2-3 дена и след помислете. Може ли да се обединим в името на държавата. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа. Нали съединението прави силата", завърши Борисов. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

ГЛАРУС

ГЛАРУС

05.04.2021 | 16:17

МАИНА А БАТЕ ВАН4О ..ИГАН4ЕТО ША ГО БЕСИМ ЛИ

Отговори
2 2
ДАВАЙТЕ СПРАВЕДЛИВОСТ...

ДАВАЙТЕ СПРАВЕДЛИВОСТ...

05.04.2021 | 11:58

АМИ СЕГА ???? НЯМА ВРЕМЕ??? КЪДЕ Е ХЕРО КЪДЕ Е ОНЯ МИСИР ОТ ЕНП...КЪДЕ Е ОНЯ С ИШИАСА...НЯМА ГИ БОКО...НЯМА ПО БЛИЗКИ ОТ ХОРАТА В СЕМЕЙСТВОТО... КОЙ ТИ ДАДЕ АКЪЛ ХАЙДЕ СЕГА МУ СБИРАЙ ПАРСАТА...КОГАТО БИ ДЕЦАТА НИ И ПОЗДРАВИ ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ШЕБЕЦИТЕ ОТ МВР... КЪДЕ ТИ БЕШЕ АКЪЛА...ЩЕ ПОСЯГАШ ТИ НА ДЕЦАТА НИ И НИЕ ЩЕ ТИ ЖАЛИМ ВНУЦИТЕ...НЕ НЕ ПОЗНА... НЕ САМО ВНУЦИТЕ ТИ НЕ САМО ТЕБЕ НО И СЪРАТНИЦИТЕ ТИ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО....ЦЯЛО ЛЯТО ДЕЦАТА НИ СА БИТИ УНИЖАВАНИ И ПРОКУДЕНИ ОТ ВАС...СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ ДЖАМБАЗКИ С МАРКУЧА....ДА ВИДЯ КАРАКАЧАНОВ С САМОЛЕТИТЕ НА СНИМКА...ДА ВИДЯ КАК СЕ ЦЪКЛИ ОНАЯ ТОРБА САЧЕВА АКО НЕ Е ОБЪРНАЛА ПАК ЗАДН.ИКА.ТОЯ ПЪТ ЩЕ Й Е ТРУДНО ЧЕ МНОГО ДЕБЕЛ СТАНА... СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ... НА РУСКИТЕ РАЗВЕТКИ... ДЕТО ГИ УНИЖИ ЧЕ СИ ГУБАТ ВРЕМЕТО У НАС...КАКВО ТОЧНО ИМА ДА НАУЧАТ... ТЕ ДАЖЕ И МАТА ХАРИ ЗНАЯТ КОЯ Е ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ.... НЯМА МИР НЯМА ГАЛЕНЕ НЯМА ЖАЛЕНЕ....ПРОСТО СТАВАШ ЕДНО БЯЛО ПЕТНО В ГЛАВИТЕ НИ ХВАЩА НИ АМНЕЗИЯ И ТИ СТАВАШ ЕДИН ОТ ВСИЧКИ... И ОТГОВАРЯШ ЗА НЕ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА... НЕ ЧЕ ЩЕ ИМА ПОГРОМИ ПРОСТО ЩЕ ИМА ЗАКОНИ...... НСО ДЕТО ТЕ ОСТАВИХА ДА ДЖИТКАШ С ДЖИПКАТА ВЪН ДО ЕДИН.....ДА НЯМАШ ТИ ДОСТОЙНСТВО ДА КАЖЕШ ДО ТУК СЪМ НЕ СЕ СПРАВЯМ С ЕДИН ДЕБИЛ... ГОТВИ СЕ НЯМА КОЙ ДА ТИ ПОМОГНЕ НА КОЛЕНЕ И МОЛБИ ОТ МАНАСТИР В МАНАСТИР ОТ ЦЪРКВА В ЦЪРКВА... НА ПОСТ И МОЛИТВА.. ТОЛКОВА ГРЕШЕН ПОЛИТИК КАТО ТЕБ В ТАЯ ДЪРЖАВА ОСВЕН ОНАЗИ ПРОСТАФУЛА ОТ КЪРДЖАЛИИ КОЯТО ТРЯБВА ДА ОСЪДИМ ЗА ПОРУГАВАНЕ НА СИМВОЛИ ЦВЕТА ТЪПАТА ТВАР. НА ТЕЗИ ДЕПУТАТИ ОТ ТЕЗИ ТРИ МАНДАТА ДА СЕ ОТНЕМЕ СТАЖА ЗА ПЕНСИЯ...КОЙ КРАЛ КРАЛ БЕЗ СТАЖ...НАРОДА НЕ ВИ ГО ПРИЗНАВА......СЕГА Е РЕДНО ДА ИМА И ТАКЪВ ЗАКОН....БЕЗ 9 ГОДИНИ СТАЖ...ИЛИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА...КАТО НА БАБА МИ... И ПОЖИЗНЕНО ДА НЯМАТ ПРАВО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА... ТА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ НЕ МИР...МИР ЗАЩО ТИ ВОЙНА ЛИ ВОДИ С НАС ....?!?! НИЕ ТЕ ПРИЗОВАВАХМЕ КАЗАХМЕ ТИ ГО ЩЕ СЕ БОРИМ ТИ ЗАЩО СЕ БИ С НАС ?!?! СЕГА НА УСПОКОИТЕЛНИ..... НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЕТИ ЗА ТЕБ ОЩЕ ПО МАЛКО ДА ЗАРЕВЕ...

Отговори
2 4
Нали

Нали

05.04.2021 | 17:08

На вашите екрани, типичен ЧЕРВЕН БOКЛУК! Дребен, злoбен, aлчен и готов да yбива, защото хората не го харесват! Така нареченият протестиращ народ успя да си вкара един депутат от Пловдив, видният "общественик, културовед, доктор, професор" Мария Капон! Промяната идва, направо бяга към нас!

Отговори
2 2
Мутрагеньо

Мутрагеньо

05.04.2021 | 11:03

още не е разбрал какво му се случи. Натресе се с 200 км. в час на служебното правителство на Радев. Оттам нататък съд и при бай Ставри на топло.

Отговори
4 5
jon bon

jon bon

05.04.2021 | 10:24

Марица, толкова ли сте безсилни да блокирате IP адреса на малоумното същество, с две думи в речника си, които пише под всеки форум?

Отговори
6 1
Alissica17

Alissica17

05.04.2021 | 16:50

В­­и­ж­т­­е­ ­­м­­о­­­я­­т­а­­ ­т­­­и­­­й­н­­­ ­п­у­­­т­­­к­­а­­ ­­­-­ ­­W­­­W­­­W­­.­­­B­G­­1­­7­­­.­C­L­­­U­­­B­

Отговори
0 0
даааа

даааа

05.04.2021 | 08:22

Тулупа се държи, сякаш е в игра. Българоубиеца забравя, че заради кражби и накадърност си заминаха хора

Отговори
8 7
Майна

Майна

05.04.2021 | 02:38

НИКАКЪВ МИР С ТЕБЕ МУТРО... НАРОДА ТЕ ИСКА НА БЕСИЛОТО И ПОСЛЕ ВСЕКИ ДА ТИ РАЗМЯТА ТРУПА И ДА СЕ ГАВРИ С НЕГО .

Отговори
15 21
Нали

Нали

05.04.2021 | 16:49

Нали щеше да пикаеш на гроба на царя ви Киро бе селски! Ко стана, шубе ли те е? Тиква червена!

Отговори
2 0
Aтанасов

Aтанасов

05.04.2021 | 00:52

Боко време е да си починеш малко от тази толкова много работа.

Отговори
20 15
Бай Ставри

Бай Ставри

05.04.2021 | 00:45

Предлагам дебелия г*з в килия с яки манафи

Отговори
16 15
Избирай от най-малко корумпираното

Избирай от най-малко корумпираното

05.04.2021 | 00:08

Май-доброто го стъпкахте.

Отговори
9 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?