Следвайте ни

61 на сто от пловдивчани в неделя ще повторят вота си от 4 април

viber icon

61 на сто от пловдивчаните, които са гласували на 4 април, в неделя ще пуснат бюлетина отново за същата партия. За изминалите малко повече от два месеца  9,2 на сто са променили предпочитанията си и вече имат нов фаворит. Съвпадането на предстоящия извънреден вот с летните отпуски пък е отказало  само 2,8% от хората да отидат до урните. Това сочат резултатите от анкетата на marica.bg, в която участваха 12 403 читатели на най-посещавания извънстоличен информационен сайт.

Предизборната кампания и разкритията на служебното правителство пък са накарали 16,3 на сто да се откажат от предстоящия вот, защото са отвратени от всички партии. 2,2 процента пък се вълнуват само от президентските избори наесен. Песимистите, които не се надяват и следващия парламент да успее да излъчи правителство, са само 8,3 на сто. Вероятно заради анонсите, че т. н. протестни партии този път на всяка цена ще търсят компромис за съставяне на кабинет. 

Допитването показва, че най-вероятно в неделя съотношението между партиите ще бъде доста по-различно в сравнение с 4 април. Тогава коалицията ГЕРБ-СДС победи в Пловдив с 25,49% (34 465 гласа), следвана от Има такъв народ с 19,94% (26 956) и БСП за България -14,63 % (19 783). Другите две формации Демократична България и Изправи се!Мутри вън!, които прескочиха бариерата, събраха съответно 12,65% (17 101) и 5,08 на сто (6865).  

Ето и резултатите от анкетата на marica.bg:

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?

61.3% - Да, отново за същата партия

9.2% - Ще гласувам, но за друга партия

8.3% - Ще гласувам, но не вярвам и следващият парламент да излъчи правителство

1.6% - Отивам на море, не ми пука кой ще влезе в новия парламент

16.3% - Няма да гласувам, защото съм отвратен от всички партии

1.2% - Щях да гласувам, ако изборите не бяха насред лятото

2.2% - Ще гласувам само на президентските избори

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?