Следвайте ни

17 РИК се подготвя за монтиране на видеонаблюдението за изборите

viber icon

„Очакваме от ЦИК да даде ясни указания кога и как да бъдат монтирани необходимите камери за видеонаблюдение, там където няма“. Това обясни областният управител Ангел Стоев на поредна среща с пълния състав на РИК – 17, която се проведе днес. Той допълни, че от Министерски съвет има осигурени пари. 

Необходимо е и разширяване на видеонаблюдението в панаирните палати, в които ще се приемат изборните протоколи. Там вече е направено противопожарно обследване, проверена е и изправността на електроенергийната мрежа. 

В панаирните палати, за членовете на СИК, ще бъде осигурена по една бутилка минерална вода. Вече са договорени щандовете за храни и напитки и присъствието на медицински екипи.

Все още договорът между „Сиела-Норма“ и ЦИК не е факт, поради което не е разписана транспортната схема. От друга страна транспортът от общините към РИК вече е уточнен. Областният управител поясни, че полицаите ще могат да съпровождат с личните си автомобили колите на общините.  

Отново беше повдигнат въпросът за обучението на избирателите за машинното гласуване. Това питане ще бъде отнесено към ЦИК. 

Предстои още една среща с целия състав на 17 РИК, която ще бъде непосредствено преди вота.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?