Следвайте ни

100 автобуса и маршрутки возят чувалите с бюлетини в Пловдив

viber icon

Около сто превозни средства – автобуси и  маршрутки – осигури община Пловдив за изборния ден.  Тази практика в Пловдив е въведена от години, за да улесни транспортирането на представителите на СИК  заедно с изборните книжа до 16-а РИК. Преди това членовете на комисиите търсеха сами превоз, за да закарат чувалите с бюлетините и протоколите за отчитане на резултатите. 

„Подписахме договори с фирмите и съставихме график, за да няма отражение върху  изпълнение на разписанията на автобусите в Пловдив”, обясни  зам.-кметът  Тодор Чонов. Градският транспорт работи днес с по-големи интервали, както от години е прието с решение на Общинския съвет за почивните и празничните дни. Но и пътниците са много малко заради студеното време и дъжд.

Тодор Чонов

В панаира, където в четири палати са настанени 16-а и 17-а РИК, предварително е създадена организация на движението, за да не се стига до хаос довечера, когато една след друга пристигат „тричленките” от  секциите, за да се отчитат. Протоколите се предават задължително от трима членове на всяка от 488 секции, разкрити в Пловдив.  За разлика от предишните избори районните комисии разполагат с по две палати, за да може да се спазва дистанция. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?