4020

Прецедент в Пловдивско: Кандидат за кмет се отказа от балотаж

Кандидатката за кмет на с. Златитрап Анелия Уланова (ПП Има такъв народ) се отказва от участие на балотажа в неделя, научи "Марица". Това става ясно от пост, публикуван от Уланова в социалните мрежи и входирано заявление в ОИК-Родопи. Уланова бе кмет на Златитрап един мандат и на първия тур събра 307 гласа. 

В неделя Уланова трябваше да се изправи срещу опонентката си от МК "БСП за България" Светослава Томова - 333 гласа.  

След като ОИК -Родопи разгледал входираната молба на Уланова, постанови, че ще уважи заявеното желание за отказ от участие на Уланова във втори тур. И допуска до участие третият кандидат за кмет, а това е Васил Александров от "Възраждане", който събра на първи тур 32 гласа.

Анелия Уланова става общински съветник в местния парламент на Община Родопи.

Ето какъв е мотивът й да се откаже от надпреварата за кмет на Златитрап и избере мястото на съветник, който Уланова публикува в личния си профил във Фейсбук:

Уважаеми жители на село Златитрап,
Скъпи приятели,

Искам да Ви уведомя, че днес аз подадох заявление до ОИК- Родопи, с което се отказвам от балотажа за кмет на село Златитрап. Използвам социалните мрежи, което не съм правила до сега, защото за мен като човек е важно да Ви обясня решението си и мотивите за него.

Знам, че някои от Вас ще се почувстват предадени от мен, но избрах този път, вместо аз да предам Вас. За тези, които ще кажат, че съм се изплашила, заявявам КАТЕГОРИЧНО, да изплаших се, че ще бъда избрана за кмет, но мога да не оправдавая очакванията. Това поради факта, че вече избраният за кмет на Община „Родопи“- г-н Павел Михайлов, многократно заяви, че Светослава Томова е неговия фаворит и я подкрепя на 100 %. Златитрап има горчивия спомен и помни мандата „Марчев- Христосков“, в който Златитрап не получи и 1 лев инвестиция.

За мен това да бъда кмет никога не е било на всяка цена, не е било плод и на болна амбиция. Печелих избори и доверието Ви без да облепям селото с плакати и без да имам подкрепата на силната фигура на общински кмет. Борила съм се и сега когато облика на селото се промени коренно, аз не мога да си позволя да РЕСТАРТИРАМ. Искам Златитрап да продължи да се развива с бързи темпове, защото Вие жителите го заслужавате. Категорично заявявам, че продължавам да работя за тази кауза, още по- мотивирана, бидейки избрана за общински съветник.

Познавайки структурите на държавата и имайки дългогодишен опит в администрацията съм сигурна, че в бъдеще бих била по-полезна като общински съветник. Тук е мястото да благодаря на г-н Христо Седмаков, който отстъпи избираемото си място в листата в моя полза.

Не на последно място искам благодаря на всички, чиято безрезервна подкрепа имах през годините, в които бях Ваш кмет. Благодаря и на тези, които са ме критикували. В крайна сметка всичко, което правим е в името на това Златитрап да бъде едно по-добро място за живеене, село в което сме избрали да останем, да отгледаме децата си и да изживеем старините си. Отдадох голяма част от живота си в полза и услуга на Вас жителите. За мен това никога не е било само работа, а кауза. Кауза, която ще продължа да отстоявам, кауза в която влагам много любов, много лично време и ще продължавам да го правя, вече в ролята си на общински съветник.

Както до сега, така и в бъдеще вратата ми винаги ще бъде отворена за Вас.
С уважение и благодарност,
Анелия Уланова

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?