46

Кандидатът за кмет Руси Чернев: Знам как да подредя Пловдив! СНИМКИ

С много настроение, музика и адреналин кандидатът за кмет на Пловдив Руси Чернев постави официално начало на предизборната си кампания. Стартът бе даден под часовника на Централна поща в града под тепетата - знаково място, превърнало се в локация за срещи с любимите хора. През следващите дни това ключово място ще е и работно място за Чернев и неговия екип от професионалисти.

Руси Чернев, който е кореняк пловдивчанин и повече от 10 години разнищваше проблемите на града като главен редактор на "Марица", представи акцентите на своята програма за промяна на града и превръщането му в по-добро място за живот. "Имам добри идеи за града и ясен план как да ги реализирам. Искам вашето доверие. Ако ми го дадете, ще изведа Пловдив от блатото на посредствеността", каза кандидатът за кмет, издигнат от "Консервативна България".

"С три неща превъзхождам останалите кандидати за кмет на Пловдив - не се уморявам да работя, открит съм, за мен политиката не е начин на препитание", подчерта Руси Чернев. Той посочи, че амбицията му е да подреди Пловдив и изброи приоритетите в своята програма, сред които спиране на презастрояването на града, паркомясто за всяка кола, място за всяко дете в детската градина, удобни улици и тротоари, удобен и редовен обществен транспорт.

"Докато бях главен редактор на "Марица" установих, че нито една значима промяна няма да се случи без инструментите на политиката. Уверен съм, че като кмет ще съм още по-полезен на града. Нужен е човек който усеща пулса на Пловдив. Ще бъда кмет на развитието, развитие, в което участват всички", подчерта Чернев. Той призова пловдивчани да гласуват с надежда, а не с омерзение, че трябва да избират "по-малкото зло".

"Доверете ми се и гласувайте за мен с номер 46 за кмет и за общински съветници", обърна се Чернев към присъстващите на официалното откриване на предизборната си кампания. Кандидатът за кмет на Пловдив представи и хората от своя отбор, които влизат в битката като районни кметове - Костадин Гаров за "Тракия", Руска Вълева за "Централен", Иван Димов за "Южен", Латинка Димитрова за "Западен", Ивелина Радева за "Източен" и Тодор Кирилов за "Северен".

"Всички проблеми на Пловдив са решими, ако кметът си е на мястото и разполага с добър екип от специалисти. Аз имам такъв и разпитам на подкрепата ви както за мен като кмет, така също за районни кметове и за общински съветници", заяви Чернев. Кандидатът за кмет на район "Тракия" Костадин Гаров посочи, че на предстоящия вот той и всички от екипа на Руси Чернев ще се борят за гласа на хората, които по правило не гласуват. Председателят на "Консервативна България' Борис Ячев коментира, че Руси има модерни идеи и нестандартни решения за проблемите на града. "За нас е чест той да бъде кандидатът за кмет на Пловдив. Пожелавам успех и на целия отбор от кандидати за районни кметове и цялата листа от общински съветници", добави Ячев. 

Стартът на предизборната кампания на Руси Чернев бе даден с гласовитата Василена Караманлиева и нейния партньор с китара Стефан Бобчев. Семпай Ганчо Ганев направи зрелищна демонстрация, а финалът пък бе с голямо хоро и демонстрация на танцовите умения ансамбъл "Пловдивъ".  

снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?