1553

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Костадин Димитров: Пловдив го очаква успешно бъдеще с визията, която предлагам

"Обикновено казват, че съм мълчалив и работлив. Днес ще ви говоря за работа". Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров при откриването на предизборната кампания.

Десетки симпатизанти се събраха пред Градската художествена галерия на ул. "Съборна" в Стария град за събитието. Присъстваха знакови лица на партията, между които Иван Тотев, Менда Стоянова, бивши и настоящи депутати и общински съветници. Областният координатор на ГЕРБ Димитър Колев представи листата за общински съветници, сред които е и Слави Георгиев от гражданската квота. "Това е, за да покажем, че сме отворени към нови лица, които припознават идеите на партията", обясни Колев. 

За районни кметове ще се борят Георги Стаменов за "Централен", Атанас Кунчев за "Южен", Емил Русинов за "Източен", Ангел Славов за "Западен", Илиян Лалев за "Северен" и Георги Гатев за "Тракия".

Кандидатът за кмет на Пловдив Костадин Димитров посочи три основни точки в своята програма - грижа, визия и детайл.

Той обясни, че Община Пловдив е пред финансов колапс. И беше категоричен, че трябва анализ, стягане на приходната и разходната част. Като приоритети посочи градоустройството, в което влизат ситуацията с река Марица, транспорта, хълмовете на града, планирането на ремонтните дейности.

 "За да е чист града общинските предприятия "Чистота" и "Паркове и градини" трябва да се обединят", настоя Димитров. Той настоя,  че трябва да се акцентира на работата по разделното събиране на боклука и чистотата на въздуха.  По отношение на транспорта Димитров досегашният районен кмет на "Тракия" е категоричен, че всички рейсове трябва да са удобни, с добре премислено разписание, както и да се мисли за алтернативен начин за придвижване и увеличаване на велоалеите. По отношение на културата, кандидатът за кмет от ГЕРБ смята, че тя трябва да е децентрализирана и въпрос номер едно е построяването на сграда за операта. Костадин Димитров завърши с думите: "Ние имаме успешно минало с оазисите, които сътворихме, имаме настояще със събирането ни тук, и бъдеще с визията, която имаме за развитието на Пловдив".

Събитието закри областният координатор на ГЕРБ Димитър Колев, който обеща програмата да е готова всеки момент. "Ние с колегите кандидати ще работим за един чист, зелен и модерен Пловдив, с удобен екологичен градски транспорт и модерна инфраструктура", каза Колев. После допълни, че Костадин Димитров много отдавна е бил изборът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.  И призова: "На 29 октомври гласувайте с №7 в бюлетината".

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Оцени новината

Оцени новината
2.1/5 от 12 оценки
2.1/5 от 12 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?