49

Какво установи повторната проверка на протоколите от изборите? Говори ЦИК

След повторната проверка на секционните протоколи от втория тур на местните избори на 5 ноември от ЦИК установяват разлики. При 60 общински избирателни комисии се констатират разминавания на данните между обработените при тях протоколи и след повторната обработка на същите в изчислителния център на ЦИК.

Най-честите причини за разликите са неудовлетворени контроли, брой на действителните и недействителните гласове, различен брой на откритите в кутиите бюлетини - както хартиени, така и от машините, несъответствия при броя подписи в избирателните списъци, различни фабрични номера на протоколите и други.

За общинската комисия Столична, където резултатите за избор на кмет на общината се оспорват, са посочени 82 протокола, в които данните на ОИК и на ЦИК се разминават.

Решението с Анализа на несъответствията е приет от ЦИК и публикуван на сайта на комисията, заедно с приложението към него, предава БНР.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
След като подкупните съдии на Бойкикев побързаха да позволят на Терзие

След като подкупните съдии на Бойкикев побързаха да позволят на Терзие

11.11.2023 | 09:15

Терзиев да се закълне,хайде моля ЦИК и ОИК да оповестят конкретно разликите в тези 82 протокола и в полза на кого са били надписани и как са реалните гласове,а не-общи приказки,че имало разлики.И нищо,ме ще е заклет кмет,ако се докаже спекулация,поста отива при реално спечелилия кандидат!

Отговори
9 5
Ицо

Ицо

10.11.2023 | 17:07

И как се разминават контроли по-точно? Тука в Панаира като не ти излизат контролите те връщат и си ги оправяш. В Софето е друга схемата ли?

Отговори
18 2
Юлия

Юлия

10.11.2023 | 16:47

От целия тоя цирк разбирам две неща: явно има умисъл, но най-вече неграмотност. Какви хора се слагат в тея изборни комисии? След първия тур разговарях с една възрастна жена, член на комисия, която се оказа, че не знае за какво се гласува.

Отговори
19 2

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?