4020

Хиляда полицаи накрак, пазят секции и бюлетини

Около 1000 униформени ще се грижат за нормалното протичане на изборния ден в Пловдив и областта. Бюлетините и изборните материали са поставени под постоянно наблюдение и охрана. 

В събота под полицейски съпровод ще бъдат транспортирани изборните книжа до съответните секционни избирателни комисии. Същия ден ще бъде поета и външната охрана. В деня на вота полицаите ще бъдат разположени извън изборните помещения, като в тях няма да допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване. При необходимост служителите на реда ще оказват съдействие само с изрично писмено поискване от председателите на секционните комисии. 

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и документация и членовете на СИК при придвижването им от изборните места към общинските комисии - една в Пловдив и 17 в областта.  

В Дирекцията на полицията е сформиран оперативен щаб, който да ръководи и координира действията при сигнали за злоупотреби и нарушения на изборния процес. За бърз обмен на информация и последваща реакция пряка връзка ще се поддържа и с общинските избирателни комисии. 

Целият поток от данни за сигнали и образувани наказателни производства ще се обобщава централизирано в Ситуационния център на МВР, където функционира денонощна телефонна линия 02/90-112-98.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?