3906

Бойко Борисов в Пазарджик: Градът щеше да има околовръстно шосе, ако не бяха изхарчили парите

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гостува в Пазарджик тази вечер, за да обяви подкрепата си както за Тодор Попов като кандидат за кмет на Пазарджик, така и негови колеги от по-малките общини на региона. Срещата с гласоподаватели бе зала „Маестро Г. Атанасов“, която бе препълнена от граждани и общественици. 

„През годините назад винаги сме се отнасяли добре с кметовете - това е било верую - и мое, и на правителствата, които съм ръководил, без да се интересуваме от коя партия са. Затова мога да кажа, че в огромната си част всички тези хора, като се видим, с носталгия си спомнят за това време. Защото бяха трудни мандати. Но аз, като ги гледам, си спомням - за всяка нещо ние сме говорили, спорили и го правим - дали за най-дългия булевард и парк, дали за сметището, дали за футболния стадион, дали за волейболната зала, за Панагюрище, за Белово, за Велинград - за всеки град сме направили нещо, което му е важно. Драгиново, Рохлева - навсякъде нещо сме направили - училища, пътища. Те са стотици кметове, аз не знаех по едно време кой е мой и кой не е. Но навсякъде живеят българи и ние сме го правили за тях“.

Борисов припомни още много обекти, изпълнени от ГЕРБ, като подчерта:

„Нито една зала нямаше в София, като станах кмет, не в Пазарджик, а в София! Нямаше в Пловдив, нямаше в Бургас, нямаше във Варна, във Варна щеше да падне. В Русе нямаше. И паралелно с това държах бюджетите на излишък. Подиграваха ми се тогава, нали малко по селски казвах: „Да има мазнинка, да има в мазето за трудни времена. Дойде Ковида, дойдоха трудните времена, изхарчиха парите. И сега аз виждам този оптимизъм във Вас, но той не може да бъде подхранен от мене. Финансите на държавата са в трагично състояние! Три години този спазъм, този кошмар, този хаос, който самите българи си причиниха - от една средноевропейска държава, с дисциплина, с ред. Колко завода в Пазарджик открихме, а и в другите населени места.Сега битката, която водим, е за Плана за възстановяване, териториалните планове, защото просто в бюджета няма пари. Защото вие, уважаеми българи, бяхте свикнали, че когато ГЕРБ управлява, всички еврофондове работят. Когато имаше БСП, всички спират. Три години не работят еврофондовете, всичко, което доправят, е с парите, които нашето правителство остави. Колко правителства минаха? Сега Пазарджик щеше да има околовръстно шосе. Къде ви е? Няма и няма да има, защото ги няма парите, похарчиха ги пред вашите очи, докато лъжеха, че ГЕРБ краде по 10 милиарда“.

Лидерът на ГЕРБ риторично попита колко блока са санирани за изминалите три години, като подчерта, че най-добрата социална политика е било санирането. Защото държавата е направила жилищата по-красиви, по-енергоефективни, по-скъпи, удължава живота на панелните блокове. Допълни, че в програмата са участвали малки фирми, в които са били разкрити нови работни места. 

„Няма да има повече саниране. За това сме си виновни всички българи - ще гледате порутените блокове и ще си спомняте, тогава ще се питате какво направихме ние преди три години, какво си причинихме?!“.

Борисов припомни отново за построените пътища и училища в Родопите, където си спомни как хората го посрещали с любов, като изброи Света Петка, Алендарова. По думите му, 500 милиона всяка година са инвестирани там. 

„И сега надеждата е, че това ще е някакъв лош сън, ще дойде ротацията и ще се оправим. Но парите ги няма. Събираемостта е по-малка, защото нямаме инвестиции, избягаха работниците. Като няма какво да строят три години, заминаха цели бригади, цели села отидоха на запад да строят. На какви цени ще ги върнеш? Вместо сега да е готова „Хемус“, да е готово околовръстното, да разширяваме „Тракия“. „Хемус“ щеше да е готова. Сега ще се прави три пъти по-скъпо и няма да се направи. Аз отивам на кампания без никакъв оптимизъм, защото знам какво е в Парламента, знам какви са ни възможностите, знам какво желаят хората. Единственото, за което ви моля, е поне да не правите от градовете си това, което направихте от държавата. И това трябва да казвате на съседи, на приятели“.

Борисов заяви още, че дори в градовете, където има кметове, които не са от ГЕРБ, те са имали подкрепата на държавата. Дори да е изглеждало като лош компромис, но по думите му, е бил необходим, за да останат поне градовете спокойни, с работещи общински съвети и местна власт.

„Аз никога не съм лъгал и съм направил, каквото съм обещал. Винаги сме се отнасяли еднакво с кметовете, без да се интересуваме от коя партия са. За всеки сме направили неща, които са били важни, защото навсякъде живеят българи и ние сме го правили за тях. Преди са си тръгна, оставихме на Пазарджик парите за околовръстното в сметка, за да не кажат, че Борисов е обещал, а парите ги няма. За „Хемус“, за ВиК сектора, за околовръстното - в сметки на общините. И те (новите управляващи - б.а.) ги взеха“.

Той няколко пъти разкритикува медиите, че вярват на обещания да се правят по три моста, по четири тунела, а в същото време няма проекти, няма финансиране.

На финала пак подчерта, че от гражданите зависи бъдещето на страната. 

„Може да направим да е малко по-добре. Ако загубим изборите, ще стане много по-зле и в градовете. От това избирате в момента. Това ще ни даде възможност да бъдем по-твърди, по-организирани, с повече възможности да ви помогнем. Само от вас зависи“ - заяви Борисов.

Преди него от трибуната областният председател на ГЕРБ Найден Шопов представи кандидатите за кметове, на които партията е разчитала през годините или сега им дава подкрепата си. Припомни, смутните времена на ковид кризата, нестабилни и служебни правителства, когато ГЕРБ не само устояла, но е показала, че заслужава да бъде първа политическа сила и не е случайно, че продължава да се радва на най-високо обществено доверие.

„Кметовете и местната власт в тази ситуация продължаиха своята работа и не допуснаха хаосът да се пренесе от държавата в общините - каза още Шопов. - Това следва да бъде нашата цел и сега - да не стоим безучастни, когато същите тези, които предизвикаха хаоса в държавата, сега се опитват да се настанят и в общините. Да убедим нашите съграждани, че пътят, който предстои да извървим може да бъде извървян със знаещи, можещи, отговорни и опитни кандидати за кметове и общински съветници. Аз знам, че кандидатите на ГЕРБ са именно такива. Тези избори са важни, защото ако кметовете ни бъдат избрани и преизбрани, това ще бъде сигурна основа за по-доброто им взаимодействие с изпълнителната власт, а оттам - и за привличането на повече инвестиции в нашите общини“ - заяви още регионалният координатор, като пожела успех на партията и всички кандидати.

ГЕРБ издига или подкрепя кандидати в общините Пазарджик (Тодор Попов), Панагюрище (Никола Белишки), Велинград (Костадин Коев), Септември (Васка Рачева), Белово (Костадин Варев), Пещера (Димитър Батаклиев), Брацигово (Надежда Казакова), Лесичово (Серьожа Лазаров), Ракитово (Георги Холянов), Батак (Димитър Балабанов) и Стрелча (Георги Павлов).

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Добрев

Добрев

06.10.2023 | 19:40

Мутро, мутро, колко години лъга и пловдивчани че ще им завършиш околовръстното и накрая хоп, парите по твое осмотрение отидоха при запалянковците-зер за теб спортистите са най важното нещо на света. Чудя се все още що за хора са тези дето ти пълнят залите.

Отговори
9 1
Мразим евроджендърите

Мразим евроджендърите

06.10.2023 | 18:25

На този малоумникк все някой или нещо му пречи. Обаче никой не си прави труда да го пита защо направи коалиция с тия които не спира д аги плюе? Явно избирателите на гроб са също толкова безмозъчнии, безгръбначнии и гнусни твари, колкото и на онези амеби от ППЛГДБ+

Отговори
5 1
Величково

Величково

06.10.2023 | 14:23

Ако баба ми беше мъжка щеше да бъде дядо ми!!! Глупак си ти Бойко глупак!

Отговори
10 2
Един шофьор

Един шофьор

06.10.2023 | 10:27

Парите за околовръстно отидоха в Барселона.

Отговори
10 2
Биби

Биби

06.10.2023 | 08:42

Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме

Отговори
11 1
Доко

Доко

06.10.2023 | 08:12

С увеличаване на парите в студентския и ученическия спорт намаляват парите за олимпийските екскурзии.Затова Борисов е запомнил името на министъра на спорта.

Отговори
2 1
123

123

06.10.2023 | 08:01

А Пловдив защо няма НИТО ЕДНО околовръзтно?!? За тъпите стадиони пари намери, за околовръстно-няма!

Отговори
12 1
Нима ?

Нима ?

06.10.2023 | 01:10

Градската управа има бюджет и средствата са по предназначение. Те на са похарчени за удоволствия, нито са злоупотребени, но щом няма нищо за чекмеджето - лошо! Ако парите са злоупотребени - има съд и присъди. Всичко останало са предизборни балони!

Отговори
11 3
ЧИКО

ЧИКО

05.10.2023 | 23:23

Простакът от Банкя е безогледен лъжец. Но по-големи простаци от него са тези , които го слушат и му пляскат. Гадни ГЕРБаджийски плъхове!

Отговори
21 6

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?