3906

11 общини от областта избират кмет на втори тур

Единадесет общини от Пловдивска област ще избират кметове на втори тур, сочат данните при обработени над 90 % от протоколите на ЦИК. В четири от тях надпреварата ще е между кандидатите на БСП и ГЕРБ. Това са общините Асеновград, Брезово, Хисаря и Перущица. При обработени 54 % от протоколите досегашният кмет на Карлово Емил Кабаиванов събра 35,30 % от гласовете и това му отрежда засега балотаж с кандидатката на БСП Веска Ненчева, която спечели 23,15 % от вота. 

В Стамоблийски кандидатът на "Алтернативата на гражданите" Петър Неделев се оказа пречка за досегашния кмет Георги Мараджиев да спечели още на първи тур, както това се случваше досега. Неделев събра 49,06 %, а Мараджиев - 41,09 %.

Близо 2 % е разликата между досегашния кмет на Община Съединение Атанас Балкански (ГЕРБ) и Георги Руменов (БЗНС), като резултатът е съответно 23,42 % и 25,48 %. Кой ще е кмет на Община Калояново ще стане ясно на втори тур, след като Младен Кичев от СДС събра 28,50 % от вота, а досегашната кметица от "Заедно за силна община" Виктория Михайлова - 26,81 %.     

В Сопот също ще избират кмет на втори тур, след като досегашният управник Деян Дойнов събра 38,56% от вота и ще се изправи срещу кандидата на МК БСП  ( БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, БВ, ДПС, ДБГ) – 43 % от вота.

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?