Следвайте ни

Здравко Димитров: Ще решаваме проблемите на града заедно ОБЗОР

viber icon

Новият кмет Здравко Димитров и екипът му ще решават проблемите на Пловдив заедно с гражданите и всички политически партии, които имат добри идеи за развитието на града. Това стана ясно по време на първата пресконференция на ПП ГЕРБ – Пловдив след безапелационната победа на Димитров над Славчо Атанасов от Местна коалиция НФСБ (ВМРО – БНД). 

На балотажа Здравко Димитров спечели доверието на хората с 57,32%. Опонентът му получи едва 38,10%.  „Победителите в Пловдив - това сме ние, отборът на ГЕРБ. От 6 района в Пловдив, 6 са за ГЕРБ. Най-голямата група общински съветници е наша и кметът ни е със сериозна разлика пред вечния кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов“, обобщи резултатите от балотажа Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Новият градоначалник добави, че битката не е била лека, а ГЕРБ ще удържи на предизборното си обещание да управлява с лице към хората. „Имахме много срещи с граждани на град Пловдив, в които те поставиха проблеми. Ще ги решаваме заедно. Всичко, което е добро, ще бъде надградено. Уверявам ви, че ще работим така, че тези, които не са гласували за ГЕРБ, след 4 години да дадат вота си за нас”, уточни Димитров.

По думите му ГЕРБ няма да влиза в договорки, но няма и да загърби политическите опоненти с добри идеи. „Ще работим с всички в Общинския съвет за доброто на Пловдив“, каза Димитров.

Новият градоначалник уточни, че най-вероятно в администрацията ще има рокади, защото всеки идва със свои екип и програма, но драстични промени няма да има. Здравко Димитров ще представи своя екип в понеделник. Дотогава старият кмет Иван Тотев ще освободи всички зам.-кметове. 

"Аз в уговорени мачове не участвам. Видяхте как го спазарихме Пловдив – с шест районни кмета и спечелен балотаж". Така Здравко Димитров отговори  на въпрос дали е възможно да има зам.-кмет от друга политическа сила, на чиято подкрепа да се разчита в Общинския съвет.

По време на пресконференцията стана ясно още, че ревизия на мандата на Иван Тотев ще има. "Не мисля, че някой го е страх от ревизия. Предстои приемането на бюджета, така че това са нормални неща", обясни Димитров.

Новият кмет на града под тепетата планира първо да се захване с решаване на проблема с тежкия трафик и намаляване на данък МПС. Данъкът в Пловдив е много висок и транспортните фирми излязоха навън, но такова решение трябва да мине през общинския съвет, уточни Здравко Димитров. 

Община Пловдив обслужва дълг от порядъка на 5,5% от местните приходи, стана ясно по време на пресконференцията. 

Междувременно народният представител Менда Стоянова подчерта, че местните избори в града под тепетата са минали под знака на толерантността. „Тук не чухме нападки и лични обиди. Всички участници бяха на ниво“, добави Стоянова.

Снимки: Атанас Кънев

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?