Следвайте ни

Здравко Димитров: С конкретни мерки отговаряме на новите предизвикателства пред Пловдив

viber icon

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров представи приоритетите в управленската си програма пред ръководството и администрацията на фирма „Белла България“.  На срещата присъстваха и кандидатите на ГЕРБ за кмет на район „Тракия“ Костадин Димитров и на район „Южен“ Костадин Язов.

„Около града има икономически зони, които се развиват и привличат хора от цялата страна. Те живеят в Пловдив, ползват инфраструктурата, здравеопазването, детските градини и училищата.  За това трябва да отговорим на новите предизвикателства“, заяви Здравко Димитров. Той уточни, че сред акцентите в неговата програма са инвестициите в инфраструктура, изграждането на пътния възел „Модър-Царевец“, нов мост на река „Марица“, разширяването на Околовръстното шосе и свързването на Асеновградско шосе със Скобелева майка. В тази връзка Здравко Димитров съобщи, че скоро предстои на караулката на КАТ да започне изграждането на кръгово кръстовище, което е също част от програмата му за облекчаване трафика в града.

Присъстващите на срещата граждани поставиха въпроса за развитието на летището, възраждането на стадион „Пловдив“, изграждането на нови детски градини и училища. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Здравко Димитров бе категоричен, че всички тези въпроси намират място в неговата управленска програма, като са набелязани конкретни мерки за изпълнението им. 

„Като кмет на „Тракия“ 8 години не съм престанал да полагам усилия за развитието на района. Изградихме  нова детска ясла, спортни и детски площадки, паркове, облагородихме междублокови пространства. Доказали сме се като добри стопани и продължаваме напред“, заяви от своя страна кандидатът на ГЕРБ за кмет на „Тракия“ Костадин Димитров. Сред предстоящите си задачи той изброи изграждането нов парк  „Кан Крум“, културен център, зала за спорт, осигуряване на още места в детски градини и ясли, обновяване на инфраструктурата, грижа за междублоковите пространства.

Пред кандидата за кмет на „Южен“ Костадин Язов присъстващите на срещата поставиха проблема с липсата на места за паркиране в района. Той се ангажира, че ще работи за изграждането на многоетажни паркинги, както и за оформянето на паркоместа в кварталите, които няма да са за сметка на зелената система.

„Предвиждаме обновяване на инфраструктурата и изграждане на нови пътни връзки, които да облекчат трафика в район „Южен“, категоричен бе Костадин Язов.

На изборите на 27 октомври ГЕРБ е с номер 43 в бюлетината за кмет, районен кмет и общински съветници.

Проектът Модър-Царевец е изключително важна транспортна връзка, която ще осигури на жителите на „Южен“ пряк и бърз достъп до УМБАЛ и още 3 големи болници. Спешна нужда от ремонт има и ул. „Даме Груев“. Там постоянно хвърчат павета и трябва освен реконструкция и асфалтиране, да се изградят паркинги.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?