Следвайте ни

Здравко Димитров - бакалавър с три магистратури

Областният управител е отличник на випуска по спортна педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски"

viber icon

Губернаторът Здравко Димитров е от най-ученолюбивите местни управници, показа проверката на „Марица”. Зико е завършил четири висши. Дипломите в университетите е защитавал задочно - за бакалавър по спортна педагогика, магистър по психология и публична администрация в ПУ "Паисий Хилендарски", а също така магистратура по финансов мениджмънт в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.  

„Работих и учех. Нямаше друг начин, защото през всичките години трябваше да издържам семейството”, обяснява бившият кмет на район „Западен”, народен представител, а сега - областен управител и кандидат за кмет на Пловдив.

Споделя, че му е било интересно да учи, а и е убеден, че без диплома в днешно време си заникъде. Навсякъде се търсят образовани хора. 

Още като малък се е запалил по спорта. До четвърти клас, като ученик в СОУ   „Св. св. Кирил и Методий“,  започнал да тренира лека атлетика, а  след  това  е издържал изпити във „Васил Левски“ с баскетбол. "Завърших с Много добър. Не бях отличник, нито слаб, но любознателен, особено  ми допадаха ботаника, зоология, история, български и литература. Там се чувствах по-сигурен, отколкото по математика и физика", разказва областният управител.

Признава, че в Спортното най-вече са наблягали на тренировките по баскетбол и че именно спортът го е научил на ред, дисциплина, отговорност  и работа в екип. "Спортът е като казармата - там не може да има фалш", твърди Здравко Димитров.

 Тренирали по три-четири часа на ден  баскетбол, тенис, лека атлетика, ски, волейбол, тежести. Започвахме в ранни зори. "От Спортното училище, което беше изключително реномирано учебно заведение,  излизаха готови треньори и изявени спортисти“,  гордее се  Зико, който е републикански шампион и носител на купи на България.

След средното го приели от раз в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност спортна педагогика. Въпреки че през цялото време работел, завършил като отличник на випуска. С благодарност споменава и до днес преподавателите, начело с проф. Веселин Маргаритов, а също така и състудентите, с които често се чуват.

В същия университет записал социална психология, а след това, вече когато беше кмет на район "Западен" - и публична администрация. "Тогава тъкмо бяха разкрили тази специалност и аз реших, че ще ми бъде от полза.  Преподаваха ни много добри,  ерудирани специалисти не само от Пловдив, но и от София", връща лентата назад областният управител. 

И препоръчва на младите: "Да учат, да се образоват и да се усъвършенстват, защото в живота знанията са необходими". 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?