Следвайте ни

ВОЛЯ издига инж. Никола Цветков за кмет на Пловдив ВИДЕО

Излизам като Гришо за победа срещу Федерер, заяви на представянето си инж. Никола Цветков

Инженер, юрист, треньор на националния отбор по карате, лекар, преподавател и бивш началник на дежурната част пуска в изборната битка за Пловдив партия ВОЛЯ.

За кмет на града е  издигнат инж. Никола Цветков, собственик на фирма за отоплителни и климатични инсталации „Иком“. Той е бивш председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Влиза в надпреварата от гражданската квота на Воля като експерт, запознат добре с проблемите на града.

Инж. Цветков призна, че е когато го поканили за кандидат-кмет, бил мотивиран от факта, че децата и внуците му се реализират тук и не са избягали от България като много други млади хора. „Ще разчитам за мен да гласуват хората, които искат да знаят и могат да мислят“, каза при представянето си инж. Никола Цветков.  Във връзка със скорошното изказване на сегашния кмет, който сравни себе си и своя опонент Славчо Атанасов с Надал и Федерер, кандидатът на Воля заяви, че самият той предпочита да е като Григор Димитров, който наскоро победи Федерер. Още повече че въпреки възрастта си, всеки ден играе тенис и поддържа добра форма.

За районни кметове партията на Веселин Марешки  ще издигне трима кандидати. Това са дерматологът и бивш шеф на ДКЦ „Изток“д-р Венцеслав Гаров, треньорът на националния отбор по карате Георги Попов и преподавателят в Аграрния университет Христо Джугалов. Допълнително ще бъде оповестено за кои три района на Пловдив ще се състезават кандидатите на Воля.

Общото между тях е, че всички до един са експерти в своята област и са достойни и доказали се хора, каза при представянето им спецът по сигурността Стефан Аксиев. Той пък ще бъде водач на листата за общински съветници на партията. Аксиев е бивш полицай с 31-годишен стаж в пловдивската дирекция, където е оглавявал дежурните полицейски части. 60-годишният Стефан Аксиев е завършил ВИФ с военен профил и Академията на МВР, а в школата за запасни офицери в Плевен е бил съкурсник с премиера Бойко Борисов.  

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?