Следвайте ни

Партията на Борисов взе всички балотажи

viber icon

Николай Мелемов бе избран за трети мандат за кмет на община Смолян с 56.73%, сочат данните при 100% обработени протоколи на ОИК. Кандидатът на  ГЕРБ победи на балотажа Стефан Сабрутев, издигнат от БСП. Сабрутев получи 40.52% от вота. "Не подкрепям никого" са дали 2.75%.

Резултатът сочи, че досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов е увеличил с близо 2000 гласа резултата си спрямо първия тур.

В общините Чепеларе и Баните, където също се провеждаха балотажи за кмет на община, спечелиха кандидатите на ГЕРБ. Кмет на община Чепеларе става треньорът по биатлон Боран Хаджиев с 57.48%. Опонентката му Анета Пашалиева от ДПС е с 39.85%. С още по-голяма разлика в община Баните втори мандат взе досегашният кмет Милен Белчев от ГЕРБ, събрал 63.10% от гласоподавателите. Диана Фиданова, издигната от АБВ, е с 36.17%.

В село Оряховец, община Баните, където досегашният дългогодишен кмет Невен Белчев, близнак на спечелилия балотажа за кмет на общината Милен Белчев, се отказа от изборите преди втори тур, избирателите даваха вота си само за опонента му - Карамфил Шуменски от МК Новото време (ДПС, ЗНС), който събра 272 гласа, 82.18%.

  
Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?