Следвайте ни

Елена Филева кани на концерт на "Канарите"

viber icon

Концерт на прочутия оркестър „Канарите“ ще събере любителите на българския фолклор на площада в Куклен днес от 18,30 ч. Той се организира от кандидатите за кмет на община Куклен Елена Филева и за общински съветници от листата на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“, НФСБ, СДС и АБВ.

За жителите ще пеят и самодейни състави от общината, които участват във фестивали у нас и в чужбина и се връщат оттам с много награди. Те ще покажат автентичния фолклор от населените места, а тяхната цел е да го съхранят за поколенията. 

Една от целите на Елена Филева е по време на нейния мандат да продължи с родолюбивата си инициатива за съхраняването на народното музикално творчество с различни сценични изяви. Тя предвижда още да бъдат събрани и издадени в сборници над 1000 автентични народни песни, характерни за селата, включително от други фолклорни региони. Целта е да се запазят обликът и неподправеното творчество на самодейните състави.

От десетилетия оркестър „Канарите”, чийто създател и ръководител е Атанас Стоев (акордеон), пресъздава магията на българския фолклор със своите изпълнения.

Организаторите канят кукленци и гостите на града тази вечер от 18,30 ч. на площада, където ги очакват много настроение, песни и танци.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?