Следвайте ни

Балотажът в Пловдив - развитие със Зико или нов застой със Славчо

viber icon

В неделя пловдивчани ще изберат своя нов кмет, който ще управлява общинските дела в следващите 4 години и ще зададе посоката на развитие на града за десетилетия напред. На балотажа един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров и Славчо Атанасов (МК НФСБ - ВМРО).

 

На първия тур Здравко Димитров има огромно предимство - 36,15 срещу 16,15 процента. Битката обаче не е приключила. Още в първите часове след обявяването на резултатите загубилите стартираха офанзива, с която опитват да подменят вота. С подкрепата на едва 1 от 20 пловдивчани Славчо Атанасов иска отново да управлява града. Готов е да пусне през задния вход във властта всеки, който му гарантира подкрепа на балотажа. В градското политическо задкулисие се разиграват постове, длъжности, общински предприятия и имоти. Славчо Атанасов, който твърди, че иска да управлява честно и с лице към хората, им спестява, че няма никаква идея какво ще прави в общината - няма програма, няма екип, няма подкрепа в Общинския съвет. Но явно е готов на всичко, дори за пореден път да изтъргува интересите на пловдивчани, за да се докопа до властта. Спестява и друго - че ако загуби балотажа, още в понеделник ще хване пътя за София, за да заработва депутатската си заплата. И няма да остане да работи като редови общински съветник за промяната в Пловдив, за която уж толкова искрено настоява. Спестявайки още една важна подробност - че промяната може да е за добро, но може и да е за лошо. И няма никаква гаранция, че неговата ще е положителна.  

Срещу Атанасов на балотажа в неделя се изправя Здравко Димитров. Той има подкрепата на голяма част от пловдивчани, на правителството, на ГЕРБ - най-голямата и устойчива дясноцентристка партия, на експертите в основните министерства и важните ведомства. Има ясен план как да надгради започнатото в Пловдив и да продължи развитието, като подобри значително работата на общинската администрация. 

Здравко Димитров има и огромен човешки актив.

          Той е

 • Честен и прям
 • Диалогичен и достъпен за хората
 • Вслушва се в чуждото мнение
 • Като бивш спортист е отборен играч
 • Отговорен е и има решения за всички основни проблеми в града
 • Държи всичко, което прави и за което отговаря, да се върши качествено и в услуга на хората
 • Енергичен е, не се уморява от срещите и работата по важните проекти
 • Знае всичко за Пловдив

  Здравко Димитров не е

 • Корумпиран, нито зависим
 • Не прави нищо на всяка цена, както той си го е наумил
 • Не е реваншист и няма врагове

Ако за Славчо Атанасов е допустимо и даже нормално да заблуждава пловдивчани, за Зико това е грях и престъпление.   

Ти избираш в неделя - развитие със Здравко Димитров, или нов застой и безвремие със Славчо Атанасов и онези, които той ще пусне във властта през задния двор.

Помисли добре за бъдещето на Пловдив и децата си, преди да решиш накъде ще наклониш везните!

Избери 43! 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?