Следвайте ни

Славчо Атанасов: Повече паралелки в професионалните гимназии

viber icon

В предизборната ни програма сме заложили ремонт и поддръжка на сградния фонд на учебните и детските заведения, реновиране на дворовете и изграждане на спортни училищни площадки, където това е необходимо. Всичко това успешно го правихме в моя мандат на кмет на Пловдив.

Ние ще насочим приоритетно усилия и в изграждането на нови детски градини и ясли във всеки район на града, за да има място за всички пловдивски деца. В момента дефицитът надхвърля 2000 места.

Заедно с бизнеса ще обърнем внимание на професионалните гимназии, които Пловдив има, за да повишим приема в тях и градът ни да си набавя така нужните качествени кадри. В момента имаме над 42 000 ученици и само 54 професионални паралелки със средна заетост от 20 ученици. С общи усилия можем да подобрим тези резултати.

След като се ориентираме какво е финансовото състояние на общината в момента, можем сериозно да помислим и за освобождаването на яслите от такси, както беше в нашия мандат. Ще търсим добро решение и за преминаване към едносменен режим на обучение поетапно на повече пловдивски училища.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?