Следвайте ни

Симеон Сакскобургготски: Здравко Димитров знае кое е най-доброто за Пловдив и ще го направи

viber icon

- С какво Ви впечатли Пловдив, град, който обичате, а сега и Европейска столица на културата?

- Не живея тук и нямам впечатления как точно се променя Пловдив. Но винаги се радвам да се разходя из града. Ако ми остане време, непременно ще разгледам забележителностите на Пловдив. 

- Пловдив е скъпо място за семейството Ви - тук в катедралата "Свети Лудвиг" е погребана Вашата баба, княгиня Мария Луиза. Често гостувате на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай и на Здравко Димитров. Сега г-н Димитров е кандидат за кмет. Като какъв човек го познавате и какво според Вас може да даде той на Пловдив?

- Много рядко давам оценки. Това е мой принцип. Смятам, че така е правилно и коректно. Познавам г-н Здравко Димитров открай време, имам много добри впечатления. Познавам във всяко отношение работата на г-н областния управител и я цена високо.   

- Как виждате задачите на бъдещата градска управа, за да може вторият град на България да разгърне по-бързо истинския си потенциал във всички направления?

- Мисля, че г-н Здравко Димитров знае какво трябва да се направи. Може да се обърнете към него. 

- "Една цел-България" е заглавие на Ваша книга. Харесва ли Ви България 30 години след промените?

- Точно преди ден ме попитаха за това от една чужда телевизия. Не трябва да се връщаме назад, да гледаме негативно. Трябва да направим оценка откъде тръгнахме, накъде стигнахме и накъде вървим. Трябва да гледаме напред.  Повече от оптимист съм за България, аз съм реалист.

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?