Следвайте ни

Само 4 сигурни играчи за кметския пост в Пазарджик

viber icon

Около десетина политически партии и обединения се целят в кметския пост, но потвърдените имена на претенденти са само 4. В следващите дни се очаква да станат окончателно известни хората, които ще се борят за народното доверие.

„Съюз за Пловдив“ е една от коалициите, които ще участват в битката за кметското място на 27 октомври. Обединението се е регистрирало в Общинската избирателна комисия (ОИК) в неделя. Засега не е ясно дали ще имат свой претендент, или ще подкрепят някой от вече известните.


Точно 20 са партиите и коалициите, които са внесли документи в ОИК до изтичането на крайния срок -16 септември. Повечето имат номинации само за съветници или кметове на села. За управник на Пазарджик регистрация са направили ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“, ВОЛЯ и още няколко по-малки партии, както и коалиции, обединяващи политически организации с относително стабилни структури и позиции в местната общност. В листата са и две граждански обединения, едно от които има съветник и в настоящия мандат.


На пръв поглед изглежда, че битката за кметското място ще бъде оспорвана. Реално обаче до момента сигурните кандидати са само четирима - настоящият кмет Тодор Попов, Иван Панайотов от ГЕРБ, предприемачът Благо Солов и Атанас Шопов от АБВ. Арлин Антонов, който влезе в предизборната суматоха с летящ старт, също толкова изненадващо потъна в сянка, след като не получи очакваната подкрепа от БСП, а вместо това червените дадоха доверието си на Солов.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?