Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и Ветово подадоха оставки

Общинските председатели на ГЕРБ в Русе и във Ветово Росен Даскалов и Андриан Райков са подали оставки.

Даскалов е потвърдил информацията пред TVN.

По думите му, оставката е продиктувана от получилото се в резултат на изборния резултат напрежение в редиците на партийната организация.

"Оставам редови член на партията, очаквам на заседанието си утре Изпълнителната комисия на ГЕРБ да се произнесе по оставките на двамата", казва Росен Даскалов.

"Няма напрежение в общинската партийна организация на ГЕРБ в Русе", уточни по-късно председателят й Росен Даскалов. Той допълни, че оставката му е морален акт.

Оставям една работеща община с изградена стриктна финансова дисциплина, с отличен вътрешен ред и екип от висококвалифицирани експерти, със силен бюджет, който дава възможност да се работи с високо темпо. Това заяви на пресконференция досегашният кмет на Русе Пламен Стоилов, който не бе издигнат за трети мандат от ГЕРБ. Диана Иванова, която се кандидатира от партията, загуби изборите.

По думите му през тези осем години общината е работила по европроекти на стойност около 500 млн. лева. Според Стоилов програмата му за управление е изпълнена в пълен обем.

Той каза още, че общината към момента работи по проекти с европейско финансиране на стойност близо 230 млн. лева. По думите му всички се изпълняват в срок и са с напълно изрядни процедури.

Стоилов заяви, че бюджетът на общината бележи ръст от над 65 процента от 2011 година насам.

"Гледам с открито лице хората. Никога властта не ми е била самоцел. Няма вечни кметове. Тези години ми костваха твърде много и като напрежение, и като поражения в личен план. Не съжалявам за това, което се случи. Може би е за добро", каза в отговор на въпрос Стоилов.

Той заяви, че като всички хора също е допускал много грешки и обясни, че "прекалено много хора носих на гърба си осем години, които не заслужаваха моето доверие, а аз им вярвах".

Стоилов посъветва новия кмет да не бъде толкова доверчив, да си пази гърба и да внимава с екипа си.

На пресконференцията стана ясно още, че тримата заместници на Стоилов вече са подали заявленията си за освобождаване.

При 100% обработени протоколи в Русе Пенчо Пламенов Милков от БСП печели изборите с 60.53% Диана Ангелова Иванова от ГЕРБ събра 36.63%.

Във Ветово кандидатът на ГЕРБ дори не достигна до втори тур. Мехмед Хасан Мехмед от ДПС спечели изборите с 56.52%.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?